Teriyaki jackfruit sushibowl

Teriyaki jackfruit sushibowl

Deze Teriyaki jackfruit sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren. Wat jij maar wilt. Wij hebben het koud gegeten want het was een warme dag.   Jackfruit   Dit is een grote vrucht uit een grote boom in Azië. Deze vrucht groeit het hele […]

Gado Gado met satésaus

Manlief is gek op mijn satésaus, vandaar dit recept. Dus zelf een heerlijke pindasaus gemaakt, aardappelen en eieren gekookt, sperziebonen, wortel en taugé geblancheerd. Geserveerd met Chinese kool, komkommer, verse koriander en satésaus. En klaar is deze Gado Gado met satésaus. Een heerlijk vegetarisch Indonesisch groentegerecht.   Gado Gado   Gado Gado (spreek het uit […]

Gemengde bonensalade met limoen en pinda's

Gemengde bonensalade met limoen en pinda’s

Natuurlijk kan je voor deze gemengde bonensalade met limoen en pinda’s allerlei soorten bonen gebruiken. Snijbonen (eventueel heel gelaten), peultjes, sugar snaps, haricots vert, boterbonen, etc. Ook lekker erbij zijn gehakte cashewnoten. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie in dit recept.   Ik zag het recept Mixed Beans with Peanuts, Ginger, and […]

Italiaanse ovenschotel met kip en bonen

Italiaanse ovenschotel met kip en bonen

Deze Italiaanse ovenschotel met kip en bonen is een heel smakelijk gerecht en ook nog eens makkelijk te maken. Je bakt de kip even aan en gaart verder alles in de oven. Gemak dient de mens. En als je een hele grote ovenschaal hebt, kan je dit gerecht voor heel veel eters maken. Ik heb […]

Buddha bowl van groene groenten

Buddha bowl van groene groenten

Een Buddha bowl is een kom vol met gezonde vegetarische ingrediënten. Meestal zit er onderin de bowl (volkoren) rijst, granen of quinoa. Erop heel veel groenten, een eitje en eventueel wat noten en/of kiemen. Als je in de koelkast nog wat kleine restjes rijst en groenten hebt liggen, is dat ideaal om zo’n gevulde kom […]

Salade met burrata, bonen en groene asperges

Salade met burrata, bonen en groene asperges

Heb je het al eens gegeten, de burrata? Burrata is een romige Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hij lijkt op de mozzarella, maar is veel romiger en zachter van binnen. De naam Burrata betekent boterachtig en dat is deze kaas dan ook. Deze superromige kaas past heerlijk in de salade met burrata, bonen […]

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

Salade Niçoise met romige basilicumdressing

De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes is een bekend groentegerecht uit Indonesië. Sajoer boontjes worden gemaakt van sperziebonen. Het is een heerlijk bijgerecht voor bij Smoor Daging of Rendang. Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, vanwege de lekkere pittige saus. Maak dit Indonesische groente gerecht zo pittig als je zelf wilt door meer of minder sambal […]

Bonensalade met rode ui en koriander

Bonensalade met rode ui en koriander

Deze Bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue. Serveer eens iets anders in plaats van de kant-en-klare huzarensalades o.i.d. Lekkere frisse salade voor de bonenliefhebber. Neem zomers de Hollandse bonen, die zijn het lekkerst. En controleer of ze lekker vers en mooi groen zijn. Als je ze doormidden […]

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba’s

Ik deed mee aan een virtuele mystery box, iedereen die daar aan mee wilde doen mocht een ingrediënt indienen. Er zijn zes ingrediënten getrokken, dit zijn: gamba’s, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh. Minimaal drie van de zes ingrediënten moesten gebruikt worden en voorraadkast ingrediënten mochten gebruikt worden. Ik had weinig inspiratie met de […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden