Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een patatje kapsalon van een snackbar gegeten heb, maar ik vind het wel leuk om dit soort gerechten thuis te maken en er eventueel een iets gezondere versie van te maken. Mijn versie is deze vegetarische kapsalon met zoete aardappelfrites geworden en ik kan je verklappen dat […]
Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Hij is gek op biefstuk, vooral met een saus erbij. De ene keer maak ik rode wijnsaus en nu is het champignonsaus geworden. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en is natuurlijk veel lekkerder dan de sausjes uit een pakje […]
Ik heb voor deze warme Tarlysalade met asperges, boontjes en citroen het graan tarly gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gebruiken zoals bijvoorbeeld bulgur, farro of couscous. Ik zag bij mijn groenteboer Meyer citroenen liggen en heb deze gekocht. Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en […]
Tagliata is een Italiaanse salade van biefstuk. Ik heb een Tagliata van longhaas gemaakt. Longhaas lijkt een beetje op ossenhaas, maar is dat niet. Het is een spier achter de long en is een specialiteit voor de kenners. Laat je slager de longhaas in de lengte langs de zeen snijden, zodat je twee haasjes overhoudt. […]
Met deze cordita’s gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei kan je jouw man of vader verrassen als ontbijt of brunch op een speciale dag zoals bijvoorbeeld zijn verjaardag of Vaderdag. Cordita’s zijn kleine tortilla’s en gevuld met deze stevige kost, zullen ze er vast wel goed ingaan bij de mannen. Dude food als ontbijt. […]
Het zoete van de zoete aardappel doet het goed met het pittige en zoute van de saus. Voor deze zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg. Je kunt de zoete aardappelen spaghetti maken met een spiraalsnijder. Of je gebruik een juliennesnijder van je keukenmachine of […]
Asperges …. wij zijn er gek op en ik maak in het seizoen altijd zoveel mogelijk recepten met asperges. Je kunt deze frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar als lunch voor vier personen maken, of als hoofdmaaltijd voor twee personen. Serveer er eventueel nog wat lekker brood en roomboter bij. Ik heb mature cheddar kaas […]
De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Je kunt deze Asperges met ham, ei en botersaus als hoofdgerecht serveren met gekookte krielaardappeltjes of als voorgerecht, dan halveer je de hoeveelheden. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. […]
De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Hierbij mijn recept voor klassieke asperges met krieltjes, ham en ei. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. Als ze een zacht piepend geluid maken, zijn ze vers. Koop wel […]