Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Jaja, ik blijf jullie bestoken met aspergerecepten omdat we er zo gek op zijn en omdat ik ze op zoveel mogelijk manier wil bereiden. Vandaag staat polenta met asperges en tomaatjes uit de oven op het menu. Ik heb voor dit gerecht groene asperges gebruikt, omdat die wat robuuster smaken dan de witte. En het […]

Aziatische kippen noedelsoep

Aziatische kippen noedelsoep

Kippensoep is altijd lekker en ook nog eens gezond voor je. Vooral als je de botten bouillon van Ergomax hiervoor gebruikt. Deze Aziatische kippen noedelsoep van de botten bouillon is een heel erg lekkere soep geworden, mede ook dankzij de kruiden en specerijen. Maak de soep eens, je zult je verbazen over de heerlijke smaken in […]

Maïssoep met Quesadilla's

Maïssoep met Quesadilla’s

Deze Maïssoep met Quesadilla’s is een lekker recept voor bijvoorbeeld op een warme dag en daar smaakt prima een koud Corona biertje bij. Voor deze maïssoep kan je maïskorrels uit blik of vers van de (gekookte) maïskolf gebruiken. Ik heb voor deze maïssoep een kippenbouillon gemaakt van de zakje botten bouillon, Broth of Life van […]

Zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous

Zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous

Als je nog nooit een hele vis bereid hebt, dan kan ik je deze zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous aanbevelen. Je kruid de vis en zet de schaal in de oven. Dit is een heel erg makkelijke en heerlijke manier om vis te bereiden. Als je verse tuinbonen gebruikt, kook deze dan met couscous […]

Poke bowl met tonijn

Poke bowl met tonijn

Ik had nog wat gekookte Pandan rijst over en aangezien ik niets wil weggooien, moest ik natuurlijk een gerecht verzinnen waar ik deze rijst in kon gebruiken. Zag superverse tonijn liggen bij de visboer en tada … het recept is verzonnen….. Poke bowl met tonijn is het geworden. Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en […]

Wraps gevuld met gerookte kipfilet

Wraps gevuld met gerookte kipfilet

Deze wraps gevuld met gerookte kipfilet zijn heerlijk om te eten op een warme zomeravond als je geen zin hebt om te koken. Natuurlijk kan je ze ook als lunch nuttigen. Makkelijk te maken salade, die het ook goed zou doen bij bijvoorbeeld een barbecue. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt […]

Smoor daging

Smoor daging

Smoor daging oftewel rundvlees gesmoord in ketjap is een authentiek Indonesisch stoofgerecht. Als vlees lang zo moet stoven, maak ik altijd extra. Hiermee kan je veel monden vullen of je hebt de volgende dag ook nog een smakelijk avondmaaltje. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken van de kruiden er goed […]

Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda's en koriander

Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander

Deze kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander kan je serveren als borrelhap of als een hoofdmaaltijd geserveerd met witte rijst en een zoetzuur van bijvoorbeeld komkommer. Lekker pittig, hartig en zoet tegelijkertijd en helemaal niet moeilijk om te maken. Als je geen palmsuiker in huis hebt, gebruik dan bruine basterdsuiker.   Wil je […]

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden.   Ik […]

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden