Deze wraps gevuld met gerookte kipfilet zijn heerlijk om te eten op een warme zomeravond als je geen zin hebt om te koken. Natuurlijk kan je ze ook als lunch nuttigen. Makkelijk te maken salade, die het ook goed zou doen bij bijvoorbeeld een barbecue. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door er meer of minder Sriracha saus toe te voegen. Ik ben verslaafd aan Sriracha, dus bij ons gaat er wat meer saus bij. Mocht je geen Sriracha in huis hebben, gebruik dan sambal.
Lekker koud Mexicaans biertje erbij en je komt de warme zomeravond wel door.

 

Wraps

 

Een wrap is een gerecht gemaakt met zacht dun platbrood gerold rond een vulling.
De gebruikelijke platbroden zijn tarwetortilla’s, lavash of pita; de vulling kan koud gesneden vlees, gevogelte of vis, sla, tomaat, guacamole, gebakken champignons, spek, uien, kaas en een saus bevatten.

 

In Mexico, het Middellandse Zeegebied en Zuid-Azië eet men al sinds de jaren 1900 wraps. Mexicanen noemen ze burrito’s en ze zijn er in verschillende varianten. Voornamelijk van tarwemeel of maïs, meestal gevuld met vlees, bonen, rijst, kaas en andere ingrediënten.
De wrap in zijn westerse vorm komt waarschijnlijk uit Californië, als een variant op de Mexicaanse en Tex-Mex burrito, en werd populair in de jaren negentig.

 

Wij zijn dol op wraps, daarom kan je er veel verschillende recepten voor vinden op de site. Een greep hieruit zijn deze:

 

Wraps met falafels en bietentzaziki
Wrap met bulgogi steak
Drie verschillende wraps
Aziatische wraps met garnalen
Wrap met linzen en paddenstoelen
Wraps met pompoen en bonenmix
Wrap met steak en guacamole
Wraps met eisalade en avocado
Rode biet wraps met groene asperges en Prosciutto
Wraps met köfta en bietentzaziki
Geroosterde kikkererwten in een wrap
Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

 

 

Recept Wraps gevuld met gerookte kipfilet: