Deze pittige geroosterde kikkererwten in een wrap zitten vol krokante kikkererwten, knapperige salade en een lekkere saus. Het is een eenvoudig, smakelijk vegetarisch lunch- of dineridee! Het is heerlijk, voedzaam, gemakkelijk te maken en boordevol plantaardige eiwitten en gezonde groenten! De perfecte wrap om mee te nemen naar kantoor, school of op een picknick. De kikkererwten worden geroosterd tot ze lekker knapperig zijn. Het zorgt allemaal voor een ongelooflijk bevredigende maaltijd.

 

Kikkererwten

 

Kikkererwten worden zo onderschat. Gebruik ze in een lekkere curry met zoete aardappel, maak er een geweldige salade, hummus of soep van. Er is geen einde aan hoe je de eenvoudige kikkererwt kunt gebruiken. Hier is een van mijn favoriete manieren om kikkererwten te gebruiken: geroosterd tot ze knapperig zijn en geserveerd in deze pittige geroosterde kikkererwten wraps.

 

Een van de beste dingen aan deze geroosterde kikkererwten wraps is dat ze gemaakt zijn met heel eenvoudige ingrediënten. Je kunt ze maken met wat je misschien al in huis hebt, je hoeft er niet speciaal voor naar de winkel.
Ik heb altijd een blik kikkererwten in mijn kast, wraps in de vriezer en verschillende soorten salades in de koelkast zoals sla, tomaten, komkommer, dat soort dingen.

 

Maak om te beginnen de geroosterde kikkererwten klaar. Zoals gewoonlijk gebruikte ik kikkererwten uit blik of pot voor een snelle en makkelijke maaltijd. Voel je vrij om gedroogde kikkererwten zelf te koken als je dat liever hebt!
Bak ze met wat kruiden ongeveer 5 minuten in een pan tot alles knapperig en goudbruin is. Ze zullen superkrokant worden.
Voeg eventuele groenten toe aan de wraps en je favoriete saus. Ik gebruik hiervoor graag een yoghurtsaus.

 

Wraps

 

Ik heb deze leuke groentewraps gebruikt, maar elke tortilla wrap doet het prima!
Verwissel de wraps voor pitabrood, naan of een ander soort opvouwbaar brood.
Voeg een flinke scheut saus toe en veel salade. Over het algemeen ben ik niet zo’n salademens, maar als alles eenmaal in het brood is gewikkeld met die warme, pittige kikkererwten, is het een hele mooie manier om wat frisheid toe te voegen.

 

Variatie

 

Er zijn zoveel manieren waarop je je eigen draai aan dit recept kunt geven, omdat je niet over de juiste ingrediënten beschikt, of gewoon omdat je zin hebt in verandering.
Gebruik verschillende kruiden om je kikkererwten wraps een heel andere smaak te geven. Probeer bijvoorbeeld Gyros kruiden of TexMex kruiden.
Of als je geen broodliefhebber bent, maak dan gewoon een pittige geroosterde kikkererwtensalade of serveer het als een slawrap.
Gebruik hummus, hete saus of een andere favoriete saus in plaats van de knoflookmayo.

 

Tips:

 

Pas op met het bakken van de kikkererwten, het kan nogal gaan spetteren!

Het recept voor de ingemaakte rode ui* vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Geroosterde kikkererwten in een wrap: