Champagnecocktail met granaatappel

Champagnecocktail met granaatappel

Deze Champagnecocktail met granaatappel is een feestelijke cocktail die uitermate geschikt is voor de maand december. In plaats van champagne kan je ook een Prosecco, Cava of een andere bruisende wijn gebruiken. Je kunt deze cocktail ook voor de kinderen maken, vervang de champagne dan voor sprite of bruisend water. Dan doen ze ook gezellig […]

Indiase groene chutney

Indiase groene chutney

In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]

Luchtige cheesecake met rood fruit

Luchtige cheesecake met rood fruit

Ik ben niet zo’n taartenbakster, maar af en toe waag ik mij eraan. Meestal maak ik een cheesecake die niet in de oven hoeft. Deze luchtige cheesecake met rood fruit wordt wel in de oven gebakken, maar het is een heel makkelijk recept en je hebt maar een paar ingrediĆ«nten nodig. Gebruik fruit wat in […]

Cantaloupe meloen voor ontbijt

Cantaloupe meloen voor ontbijt

Wij nemen elke morgen de tijd om goed te ontbijten en elke ochtend verzin ik een ander ontbijtgerecht. Deze Cantaloupe meloen voor ontbijt is een verwenontbijtje. Neem een lekkere kleine zoete meloen hiervoor zoals een cantaloupe, honingmeloen of een Jimbee meloen. Ik had nog wat kokos cream staan in de koelkast, maar je kunt ook […]

Banana split voor ontbijt

Banana split voor ontbijt

De originele banana split was een dessert met banaan, ijs, slagroom en chocoladesaus. Het was een behoorlijk heftig nagerecht …. je kreeg namelijk een heel bord vol met banaanhelften met heel veel ijs erin en slagroom erop. Ik heb een moderne banana split voor ontbijt gemaakt. Met een topping van kokos cream met pindakaas en […]

Lavendelijs met blauwe bessen

Lavendelijs met blauwe bessen

Omdat ik nog wat gedroogde lavendel over had en het leuk vind om te experimenteren, is dit lavendelijs met blauwe bessen tot stand gekomen. Ik kwam erop omdat de lavendel in de tuin stond te bloeien en ik me ineens bedacht dat ik nog gedroogde lavendel had. Alhoewel ik een ijsmachine heb, bereid ik heel […]

Muntthee granita met oranjebloesem

Muntthee granita met oranjebloesem

Deze muntthee granita met oranjebloesem is een heerlijk koud toetje met warme dagen. Granita maken is helemaal niet moeilijk. Je zet thee, doe dit in de vriezer en raspt dan het blok ijs tot granita. Ik heb Angelique Schmeink dat eens zien doen op TV en sindsdien maak ik al mijn granita’s op deze manier. […]

Frozen kersen mojito

Frozen kersen mojito

Heb je ze al zien liggen bij de groenteboer …. die heerlijke sappige zoete kersen? En wat kan je daarvan maken? Nou deze verrukkelijke frozen kersen mojito bijvoorbeeld. Voor de kids natuurlijk zonder de rum. Dus ga maar vast die kersen ontpitten en gooi ze in de vriezer, dan heb je morgen een lekkere cocktail. […]

Bramen Mojito met lavendelsiroop

Bramen Mojito met lavendelsiroop

Deze bramen Mojito met lavendelsiroop is een heerlijk verfrissende cocktail voor een zwoele zomeravond. Ik denk dat frambozen en aardbeien ook wel goed zullen gaan met de lavendelsiroop. Je kunt het glas ook afvullen met sodawater of tonic, voor een extra bittertje in de cocktail.   Is er een betere zomercocktail dan een ijskoude mojito? […]

Salade met halloumi en sinaasappel

Salade met halloumi en sinaasappel

Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden