Omdat ik nog wat gedroogde lavendel over had en het leuk vind om te experimenteren, is dit lavendelijs met blauwe bessen tot stand gekomen. Ik kwam erop omdat de lavendel in de tuin stond te bloeien en ik me ineens bedacht dat ik nog gedroogde lavendel had. Alhoewel ik een ijsmachine heb, bereid ik heel […]
Deze muntthee granita met oranjebloesem is een heerlijk koud toetje met warme dagen. Granita maken is helemaal niet moeilijk. Je zet thee, doe dit in de vriezer en raspt dan het blok ijs tot granita. Ik heb Angelique Schmeink dat eens zien doen op TV en sindsdien maak ik al mijn granita’s op deze manier. […]
Heb je ze al zien liggen bij de groenteboer …. die heerlijke sappige zoete kersen? En wat kan je daarvan maken? Nou deze verrukkelijke frozen kersenmojito bijvoorbeeld. Voor de kids natuurlijk zonder de rum. Dus ga maar vast die kersen ontpitten en gooi ze in de vriezer, dan heb je morgen een lekkere cocktail. Proost en […]
Deze Bramen Mojito met lavendelsiroop is een heerlijk verfrissende cocktail voor een zwoele zomeravond. Ik denk dat frambozen en aardbeien ook wel goed zullen gaan met de lavendelsiroop. Je kunt het glas ook afvullen met tonic, voor een extra bittertje in de cocktail. Ik had lavendelsiroop gemaakt en dan staat zo’n flesje in de […]
Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]
Deze meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt zijn een heerlijke frisse traktatie. Serveer het als toetje of zomaar als tussendoortje of misschien zelfs als ontbijt. Gebruik wel lekkere rijpe meloenen hiervoor, koop ze desnoods een week van te voren zodat je zeker weet dat ze lekker rijp zijn. Het is wel leuk om diverse soorten (kleuren) […]
Deze Aardbeien cheesecake is een cheesecake die je niet hoeft te bakken. Lekkere taart met de verse Hollandse zomerkoninkjes. Of nog makkelijker te maken is deze Kersen cheesecake in een glaasje.
Zijn ze niet schattig, deze kleine halloumiburgertjes? Heerlijke vegetarische burgers die je zelf heel makkelijk kunt maken. Serveer ze als borrelhapje, door een salade of op een lekker broodje. En verwerk er stiekem groente in, zodat de kids er geen erg in hebben dat ze een portie groente naar binnen krijgen. Als ze vragen: wat […]
Deze gegrilde pompoenplakken met feta, cranberry’s en Dukkah is een lekker vegetarisch voorgerecht of bijgerecht. Ik de pompoenplakken in een pan gebakken, maar je kunt ze ook op een ovenplaat in de oven grillen op 190˚C (draai ze dan wel een keer om). Vooral door de boter en de kruiden, krijgt het een lekkere smaak. […]