Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Aardbeien en hibiscus granita

Aardbeien en hibiscus granita

Poeh hé wat blijft er warm, on-Nederlands zullen we maar zeggen. Hubbie was al geregeld naar de super gelopen om ijs te halen, maar dat vind ik een beetje zonde. Ik maak zelf het lekkerste ijs, waarom dan ijs kopen? Vandaag heb ik een aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Met die warmte ben ik eerlijk […]

Viswrap met mangochutney

Viswrap met mangochutney

Deze viswrap met mangochutney is een lekker makkelijke en lichte maaltijd, helemaal geschikt met deze warme dagen. Door meer of minder chutney te gebruiken, maak je de saus pittiger of minder pittig. Proef tussendoor even of je het lekker vindt zo.   Gebruik hiervoor een vissoort naar eigen keuze. Je kunt ook zalmfilets gebruiken, die […]

Moscow mule cocktail

Moscow mule cocktail

De Moscow mule cocktail is een Amerikaanse klassieker en wordt geserveerd in een koperen mok. Je zou denken dat deze cocktail uit Rusland zou komen, maar het is een Amerikaanse cocktail welke in 1941 werd bedacht door drie producenten van respectievelijk wodka, gemberbier en een koperfabrikant. De cocktail werd een succes en is sindsdien niet […]

Gin & Tonic met bramen en munt

Gin & Tonic met bramen en munt

Gin & Tonic (G&T) is nog steeds hot! Zoveel verschillende gins en tonics zijn er tegenwoordig te koop en hiermee kan je heel veel verschillende mixen maken. Laat je door jouw slijter informeren welke combinatie gin en tonic het beste is en welke garnering hierbij past. Omdat ik zoveel bramen en munt in de tuin heb, […]

Vlierbloesem granita met bramen en munt

Vlierbloesem granita met bramen en munt

Deze hittegolf vraagt om ijs. Veel ijs. Lekker zelf gemaakt ijs, zoals deze heerlijk verfrissende vlierbloesem granita met bramen en munt. Met slechts een paar ingrediënten tover je een bloemige ijskoude versnapering op tafel. Ik heb de vlierbloesemsiroop zelf gemaakt, maar tegenwoordig kan je ook hele goede vlierbloesemsiropen in de winkel kopen.   Granita is […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat […]

Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen

Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen

Voor dit Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen kan je elk soort Skyr en vers fruit van het seizoen gebruiken. Ik had een Skyr met framboos-cranberry gekocht, daarom vond ik het leuk om het taartje te versieren met frambozen. Maar je kunt ook een naturel Skyr, of met bosvruchten, vanille of honing ervoor gebruiken. Versier […]

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Deze kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki zijn ideaal als borrelhap, maar je kunt ze natuurlijk ook eten als avondmaaltje met daarbij nog een lekkere salade of een stokbroodje. Tzaziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. Deze dip past heel goed bij de pittige gehaktballetjes.   Sucuk is een pittig worstje gemaakt […]

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden