Mojito van bloedsinaasappels

Mojito van bloedsinaasappels

Een mojito is een cocktail die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het is rum gemengd met limoensap, rietsuiker, sodawater en geserveerd met veel munt en ijs. Een heerlijke cocktail voor in de zomer. Ik heb er een ‘winterse’ variant van gemaakt, namelijk deze Mojito van bloedsinaasappels. Bloedsinaasappels hebben een lekkere zure smaak en is daardoor een […]

Citrus passiefruit mocktail

Citrus passiefruit mocktail

Ja ik zal het maar bekennen, ben helemaal verslaafd aan de mocktails. Omdat ik na mijn gastric sleeve operatie geen alcohol meer mag nuttigen, stort ik mij op het maken van mocktails. Eigenlijk mag ik ook geen koolzuurhoudende drankjes meer drinken, maar ik heb uitgevonden als ik dit mix met vruchtensap dat dit goed gaat […]

Moscow mule mocktail met granaatappel

Moscow mule mocktail met granaatappel

We werden als bloginsider van fansquare.nl Francesca Kookt uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke soda’s van Royal Club. De Moscow mule cocktail is een van oorsprong Amerikaanse cocktail. Dit wordt geserveerd in een koperen mok en bestaat uit wodka met gemberbier Deze Moscow mule mocktail met granaatappel is een lekkere variant hierop […]

Frambozen grapefruit mocktail

Frambozen grapefruit mocktail

Deze frambozen grapefruit mocktail is een heerlijke frisse en fruitige mocktail. Dit drankje is het hele jaar door lekker. Ik heb hiervoor de grapefruit soda van Royal Club gebruikt en dit is een perfecte combinatie met de frambozen.   Met een paar ingrediënten creëer je dus een heerlijke alcoholvrije cocktail, ook wel mocktail genoemd. Natuurlijk […]

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie. Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe […]

Mango cheesecake taartje

Mango cheesecake taartje

Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.   Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een […]

Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Aardbeien en hibiscus granita

Aardbeien en hibiscus granita

Poeh hé wat blijft er warm, on-Nederlands zullen we maar zeggen. Hubbie was al geregeld naar de super gelopen om ijs te halen, maar dat vind ik een beetje zonde. Ik maak zelf het lekkerste ijs, waarom dan ijs kopen? Vandaag heb ik een aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Met die warmte ben ik eerlijk […]

Viswrap met mangochutney

Viswrap met mangochutney

Deze viswrap met mangochutney is een lekker makkelijke en lichte maaltijd, helemaal geschikt met deze warme dagen. Door meer of minder chutney te gebruiken, maak je de saus pittiger of minder pittig. Proef tussendoor even of je het lekker vindt zo.   Gebruik hiervoor een vissoort naar eigen keuze. Je kunt ook zalmfilets gebruiken, die […]

Moscow mule cocktail

Moscow mule cocktail

De Moscow mule cocktail is een Amerikaanse klassieker en wordt geserveerd in een koperen mok. Je zou denken dat deze cocktail uit Rusland zou komen, maar het is een Amerikaanse cocktail welke in 1941 werd bedacht door drie producenten van respectievelijk wodka, gemberbier en een koperfabrikant. De cocktail werd een succes en is sindsdien niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden