Groene aspergelinten salade met erwten en munt

Groene aspergelinten salade met erwten en munt

Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in […]

Mini watermeloen met vers fruit

Mini watermeloen met vers fruit

Op de markt zag ik van die ontzettend leuke kleine watermeloentjes. Die heb ik natuurlijk gekocht. Maar na een paar dagen lagen ze daar nog, wat te doen ermee. Ik heb een mini watermeloen met vers fruit gevuld. Weet nog niet wat ik met die andere zal doen, maar dat zien jullie dan vanzelf wel […]

Lauwwarme parelcouscous salade met bietjes

Parelcouscous salade met gekleurde bietjes

Ik hou van salades waar ik even een vol gevoel van krijg. Deze stevige, smaakvolle lauwwarme parelcouscous salade met gekleurde bietjes en verse kruiden is precies dit soort salade. Je kunt het als lunch meenemen naar je werk zonder honger te krijgen en toch is het een volkomen gezonde maaltijd. Zoals je misschien al gemerkt […]

Verfrissende groene smoothie

Verfrissende groene smoothie

In de eerste paar weken na mijn gastric sleeve operatie kon ik helemaal niets eten. Ook pureerde ik het fijn, het kwam er weer net zo hard uit. Dan maar aan de smoothies en gepureerde groentesoepjes. Deze verfrissende groene smoothie is zo’n voorbeeld van een smoothie die ik dronk deze dagen. Toevallig was het ook […]

Spread van erwten, feta en munt

Spread van erwten, feta en munt

Ik had een grote bos verse munt gekocht, maar ja toen hield ik nog aardig wat munt over. Wat ga je ermee doen? Ik heb nog wat doperwtjes in de vriezer liggen en een stuk feta in de koelkast. Het is deze spread van erwten, feta en munt geworden en ik heb het op een […]

Chimichurri gemaakt van verse munt

Chimichurri gemaakt van verse munt

De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]

Rode wijngelei met slagroom

Rode wijngelei met slagroom

Om manlief te verrassen – en omdat hij gek is op rode wijn en toetjes – heb ik deze twee gecombineerd in een dessert. Het is een rode wijngelei met slagroom geworden. Daarop nog wat blauwe bessen en een takje munt en je hebt een simpel maar feestelijk nagerechtje. Het toetje is eigenlijk ontstaan omdat […]

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]

Indiase kipspiesjes met naanbrood

Indiase kipspiesjes met naanbrood

Deze Indiase kipspiesjes met naanbrood is een afgeleide van het recept Korma and coconut chicken skewers van Donna Hay. Ik ben groot fan van haar, vooral van haar fast, fresh, simple gerechten. Ik heb als marinade voor de kipspiesjes de kruidenpasta Korma van Patak’s gebruikt en naanbrood gekruid met koriander en knoflook voor nog meer […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden