Deze kikkererwten spinazie kruidenomelet is een heel makkelijk vegetarisch 1-pansgerecht, voor een snelle maar verantwoorde maaltijd. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, serveer het dan met lekker brood erbij.
Kikkererwten en eigenlijk alle peulvruchten zitten bomvol met eiwitten. Dit is voor mij erg belangrijk, maar ook zeker voor de vegetariërs onder ons. Daarbij komen de eieren nog, een heel gezond en eiwitrijk maaltje dus.

 

Door de Baharat kruidenmix geef je deze omelet de smaken van het Midden-Oosten mee. Ik ben er gek op. Baharat betekent specerij, deze specerijmelange is erg populair in het Midden-Oosten. Je kunt het in diverse gerechten gebruiken, zoals op vlees, in falafal of hummus of om tajines lekker op smaak te brengen. Per streek verschilt de smaak maar meestal zit er paprikapoeder, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, gember, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper in. Vooral de kaneel geeft de kruidenmix een lekkere lichtzoete smaak.

 

Kruidenmixen

 

Maak zelf een heerlijke kruidenmix, zoals genoemd hierboven. Zoals deze 7– kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten. Heerlijk!