Om manlief te verrassen – en omdat hij gek is op rode wijn en toetjes – heb ik deze twee gecombineerd in een dessert. Het is een rode wijngelei met slagroom geworden. Daarop nog wat blauwe bessen en een takje munt en je hebt een simpel maar feestelijk nagerechtje.
Het toetje is eigenlijk ontstaan omdat ik hartvormige wijn gummies wilde maken voor hem voor Valentijnsdag. Maar het mengsel was niet genoeg opgesteven om er hartjes van te maken, dan maar iets anders ermee verzinnen. Het gebeurt niet vaak dat een recept mislukt, maar ik had gewoon te weinig gelatine gebruikt voor de vormpjes. En dan maak ik er toch maar weer iets anders van. De hartvormige wijn gummies moeten natuurlijk nog een keer uitgeprobeerd worden.
Gebruik wel een lekkere fruitige rode wijn voor dit recept.

 

Deze rode wijngelei met slagroom is een heerlijk toetje gemaakt van rode wijn. Maar een heel ander recept met rode wijn is deze Rode wijn tijmboter. Ook proberen? Dan kan je hier het recept daarvoor vinden.