Geglaceerde rode wortelen

Geglaceerde rode wortelen

Met die mooie en bijzondere rode wortelen van Zonneheerdt wilde ik iets speciaals doen. Omdat het tegen het einde van het jaar loopt en ik al volop met Kerstrecepten bezig ben, heb ik dit speciale recept bedacht. Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing. Dit is een hele lekkere manier om wortelen te bereiden. […]

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt om ze de spruitjes bitter vinden. Maar deze spruitjes met ui en spek lust bijna iedereen wel.   Heb je de smaak van spruitjes nu te pakken? Probeer dan ook eens deze Paarse spruitjesstamppot.

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet kan je makkelijk zelf maken, dat is ten eerste veel goedkoper dan de kant-en-klare kalkoenfilets en je bepaalt zelf wat de vulling wordt. Ik heb voor deze gevulde kalkoenfilets gedroogde cranberries en pistachenoten gebruikt. Maar je kunt ook ander gedroogd fruit, noten en kaassoorten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dadels, met walnoten […]

Geitenkaas met biet en shiitake

Geitenkaas met biet en shiitake

Dit recept vond ik in het boek From Farm to Fork in Twente wat ik van Nico Dingemans mocht ontvangen toen wij in Ootmarsum Twente verbleven. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het over ambachtelijke streekproducten welke gastronomisch verwerkt worden door de topchefs uit Twente. Meesterkok Michel van Riswijk heeft een […]

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier. Voor een […]

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella

Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella is een lekker vegetarisch gerecht dat snel klaar is. Ik heb de mini mozzarella voorzien van een instante rooksmaak, omdat dit mij wel lekker leek in dit gerecht. Natuurlijk kan je ook gerookte mozzarella of een andere gerookte kaas hiervoor gebruiken. Maar omdat ik vloeibare rookaroma (liquid smoke) in huis […]

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes

Ben je gek op vis dan moet je deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes echt eens proberen. Het is niet zo moeilijk te bereiden als het lijkt. En de saus met de garnaaltjes maakt het gerecht helemaal af. Meestal eten wij geen aardappel, vlees (vis) en groenten. Maar ik vond alleen broccoli bij dit […]

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón pepers staan ook bekend als Spaanse roulette, omdat 1 op de 10 van deze pepers heel erg heet kan zijn. Het is een milde paprika-achtige peper, met als uitzondering die ene pittige dan. Deze pepers worden in Spanje geserveerd als tapas. Meestal worden ze alleen maar gegrild of gebakken in een flinke […]

Hummus met gekonfijte knoflook

Hummus met gekonfijte knoflook

Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]

Polderkip met polderknoflook

Polderkip met polderknoflook

Er is een mooi Engels gezegde dat luidt: what grows together goes together. En dat geldt zeker voor deze polderkip met polderknoflook. Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen heb ik dit mooie bedrijf in de Flevopolder en kreeg ik heerlijke knoflook en een lekkere scharrelkip mee. Polderkip met polderknoflook … een betere combinatie […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden