Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi is een lekkere twist op de Hollandse erwtensoep. De Shichimi Toragashi die hierin gebruikt wordt is een populaire Japanse zevenkruiden mix, te koop in de grotere supermarkten. Laat de soep niet te lang koken, de spliterwten mogen nog herkenbaar zijn.   Een hele andere maar ook zo’n lekkere soep […]

Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel

Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel is zo’n klassiek gerecht wat je met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. De sinaasappels snijd je als volgt: Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet […]

Cranberry kersencompote met whisky

Cranberry kersencompote met whisky

Deze Cranberry kersencompote met whisky is een heerlijke saus om met de feestdagen te serveren. Je kunt het ruim van te voren bereiden, laat dan afkoelen en zet weg in de koelkast. Je kunt deze compote warm of koud serveren. Het is lekker bij kip, kalkoen en varkensvlees. Deze kruidige Appelcompote is ook zo’n lekker […]

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.

Kip en courgetteburgertjes op kruidensla

Kip en courgetteburgertjes op kruidensla

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik dit gerecht gemaakt.

Spelt met gebakken bloemkool

Spelt met gebakken bloemkool

Spelt met gebakken bloemkool, lekker vullend en een gezond vegetarisch gerecht. Serveer het als salade of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Het recept van Dukkah vind je hier.

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de oven bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]

Feta filotaart

Feta filotaart

Deze Feta filotaart is een recept van Nigella Lawson, wat ik graag met jullie wil delen. Heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven. Deze vegetarische pompoentaart met filo en pompoen is ook niet te versmaden.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden