Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus

Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus

Deze rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus kan je zowel koud als warm eten. Het is nu prachtig mooi weer, dus het is een koude rijstnoedelsalade geworden. Natuurlijk serveer je de pindasaus dan ook koud. In plaats van kipdijfilets kan je ook 4 kleine of 3-4 grotere kipfilets gebruiken. Deze moet je iets langer bakken dan […]

Kipsalade met groenterestjes

Kipsalade met groenterestjes

Het is veel te warm om te koken en er ligt nog van alles in de koelkast. Ik probeer zo weinig mogelijk eten weg te gooien, maar ja al die kliekjes en kleine bakjes met groenten in de koelkast moet ook een keer gebruikt worden. En zeker met dit warme weer, kan je iets niet […]

Blauwe bessen smoothiebowl

Blauwe bessen smoothiebowl

Ik ben gek op blauwe bessen en heb daarom ook meestal een voorraadje in de vriezer liggen. En voor deze blauwe bessen smoothiebowl, kwam dat goed uit dat ze bevroren zijn. Een smoothiebowl kan je het beste van bevroren fruit maken, hierdoor blijft de smoothie lekker dik. ’s Winters vind ik dat te koud, maar […]

Viswrap met mangochutney

Viswrap met mangochutney

Deze viswrap met mangochutney is een lekker makkelijke en lichte maaltijd, helemaal geschikt met deze warme dagen. Door meer of minder chutney te gebruiken, maak je de saus pittiger of minder pittig. Proef tussendoor even of je het lekker vindt zo.   Gebruik hiervoor een vissoort naar eigen keuze. Je kunt ook zalmfilets gebruiken, die […]

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar […]

Moscow mule cocktail

Moscow mule cocktail

De Moscow mule cocktail is een Amerikaanse klassieker en wordt geserveerd in een koperen mok. Je zou denken dat deze cocktail uit Rusland zou komen, maar het is een Amerikaanse cocktail welke in 1941 werd bedacht door drie producenten van respectievelijk wodka, gemberbier en een koperfabrikant. De cocktail werd een succes en is sindsdien niet […]

Amerikaanse BLT sandwich

Amerikaanse BLT sandwich

Zoals ik al eerder heb laten weten, heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. En daarom komt er in huize Culinea wel eens (regelmatig) een Amerikaans gerecht op tafel. Zoals deze klassieker de Amerikaanse BLT sandwich. BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato, oftwel een sandwich met spek, sla en tomaat erop. Dit lijkt heel simpel, […]

Gin & Tonic met bramen en munt

Gin & Tonic met bramen en munt

Gin & Tonic (G&T) is nog steeds hot! Zoveel verschillende gins en tonics zijn er tegenwoordig te koop en hiermee kan je heel veel verschillende mixen maken. Laat je door jouw slijter informeren welke combinatie gin en tonic het beste is en welke garnering hierbij past. Omdat ik zoveel bramen en munt in de tuin heb, […]

Hotdog met atjar en zoete chilisaus

Hotdog met atjar en zoete chilisaus

Hubbie is gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de hotdog. Ik heb een keer een hotdog gegeten in Amerika. Ze gooien er van alles op van zuurkool, ketchup, mosterd, etc. Wist niet wat ik meemaakte (haha). Maar ja natuurlijk moet ik weer mijn eigen twist geven aan een hotdog en ik heb het geluk dat […]

Mango smoothiebowl met bramen

Mango smoothiebowl met bramen

Heel veel bramen in de tuin, dus zoveel mogelijk receptjes ermee verzinnen. Heb al een flinke voorraad in de vriezer, dus daar kan ik later in het seizoen nog van genieten. Omdat hubbie gek is op mango, heb ik deze meestal wel in de fruitmand liggen. Er lag er nog een alsmede een hele rijpe […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden