Miso noedelsoep met buikspek

Miso noedelsoep met buikspek

Sinds ik een pakje miso heb gekregen van mijn broer, ben ik aan de slag gegaan met dit goedje. We waren voor mijn moeders verjaardag naar Ibiza gegaan, waar mijn broer woont en hebben het daar gevierd met een barbecue. Lekker in het zonnetje en dat in november. Mijn broer had heerlijk vlees gekocht waaronder […]

Geitenkaas met biet en shiitake

Geitenkaas met biet en shiitake

Dit recept vond ik in het boek From Farm to Fork in Twente wat ik van Nico Dingemans mocht ontvangen toen wij in Ootmarsum Twente verbleven. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het over ambachtelijke streekproducten welke gastronomisch verwerkt worden door de topchefs uit Twente. Meesterkok Michel van Riswijk heeft een […]

Pasta met shiitake en primosale

Pasta met shiitake en primosale

Zoals jullie op mijn blog De boer op in Twente kunnen lezen, mochten wij o.a. een echte Buffel kaasmakerij (Buffalo Farm Twente) en een Shiitake kwekerij (Masselink) bezoeken. Met de producten die ik meekreeg, heb ik diverse recepten gecreëerd. Deze pasta met shiitake en primosale is daar een van. Ik heb als pasta de Shiitake […]

Pizza met mozzarella en shiitake

Pizza met mozzarella en shiitake

In mijn blog De boer op in Twente kan je lezen hoe wij o.a. de Buffalo Farm Twente en Shiitake Kwekerij Masselink hebben bezocht. Ik heb allerlei lekkere kaasjes meegekregen van de Buffalo Farm en een shiitake kweekset van de Shiitake kwekerij. Natuurlijk wil ik hier iets lekkers mee maken en het leukste is natuurlijk […]

Chirashi Bowl

Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook […]

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Deze Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika is een heerlijk Oosters gerecht. Ik heb hiervoor bavette gebruikt, maar je kunt ook goede biefstuk hiervoor in de plaats gebruiken. Wij vinden het lekker om het vlees rood te houden en met bavette is dat sowieso het lekkerst, dan blijft hij namelijk supermals. Je kunt elk […]

Lasagne met paddenstoelen en kaassaus

Lasagne met paddenstoelen en kaassaus

Ik heb diverse paddenstoelen bij elkaar gesprokkeld …. nee niet in het bos maar bij diverse groenteboeren en heb daar deze heerlijke vegetarische lasagne met paddenstoelen en kaassaus van gemaakt. Lekkere aardse smaken met de romigheid en zoute pit van de kazen. Het is een grote schaal geworden, dus genoeg voor heel veel eters. De […]

Tarwe met boerenkool, schorsneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorsneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

1 januari, het is weer zo ver. Onze vleesloze maand start vandaag. Geen meatless monday maar meatless month ….. 31 dagen zonder vlees. Het vijfde jaar op rij alweer. Niet vegetarisch en niet uit principe maar gewoon om te kijken of we een maand zonder vlees kunnen, creatief zonder vlees en vis zeg maar. We […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden