Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou. Comfortfood in een bowl. Maak extra veel, want je kunt er geen genoeg van krijgen. Je kunt deze noedels warm, lauwwarm of zelfs koud eten. En als je het gerecht van tevoren maakt, dan trekken die intense […]
Wij waren samen een paar dagen naar Terschelling geweest om lekker uit te waaien. Behalve dat we heerlijk zijn uitgerust, hebben we heel goed gegeten daar en hebben we ook nog een culinaire tour over het eiland gedaan. Bij een gepassioneerde whisky en rum bottelaar hebben we diverse whisky’s en rum geproefd en een paar […]
Vandaag heb ik weer een lekker en verantwoord ontbijtje voor jullie, namelijk deze mooie blauwe overnight oats met butterfly pea. Behalve havervlokken heb ik ook nog chiazaadjes erin verstopt, waardoor het lekker vullend is. En natuurlijk de butterfly pea waarvan ik een mooie blauwe thee heb gemaakt welke verwerkt is in dit ontbijtje. Overnight […]
Ben jij net zoals wij ook zo gek op Buffalo chicken? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Nee, niet voor de kluifjes, maar voor een te lekker Buffalo kip gehaktbrood. De smaken van de Amerikaanse Buffalo chicken in een gehaktbrood met daarop de pittige Buffalo saus en blauwe kaas. Dit moet je proeven! […]
Ben je gek op bloemkool, dan heb ik een heerlijk recept voor een bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa voor jou. Een bloemkoolsoep met Marokkaanse smaken, dit wil je proberen! Als de dagen kouder zijn, is het toch wel erg lekker om een kom soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd […]
Ricotta gnocchi heten ook wel gnudi. Het zijn luchtige gnocchi gemaakt van ricotta kaas, dus zonder bloem of aardappel. Deze ricotta gnocchi met salie zijn simpele maar o zo lekkere luchtige kussentjes. Ze lijken op de klassieke gnocchi, maar zijn dus totaal anders. Deze vederlichte wolkjes worden dus gemaakt van ricotta en Parmezaanse kaas en […]
Het is winter, echt tijd om lekkere stoofgerechten te maken. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere […]
Wij eten graag af en toe een pizza en deze maak ik bijna altijd zelf. Omdat ik van La Molisana een heel pakket met pasta’s en tomatensausproducten mocht ontvangen, was het een goed excuus om pizza’s te maken. Het is een heerlijke pizza met knoflook beukenzwammetjes geworden. Een pizza rijkelijk belegd met tomatensaus, mozzarella en […]
Ik had nog wat cranberrycompote over van de feestdagen. Heerlijk bij een stukje kip of vlees, maar ook lekker om het in een zoet gerecht te verwerken. Omdat ik graag afwissel met ons ontbijt, heb ik het deze keer verwerkt in een heerlijk ochtendmaaltje. Deze cranberry chiapudding is zo lekker geworden, dat je het zelfs […]
Na de feestdagen is het altijd kliekjesdag of dagen. Ik gooi het liefst niets weg en dat hoeft ook niet, want van voedselrestjes kan je nog heel veel lekkers maken. Zo ook deze slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen. Natuurlijk kan je ze ook maken met overgebleven kip, andere vleessoorten of […]