Voor dit ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit kan je elk soort vers fruit van het seizoen gebruiken. Nu midden in de zomer spat het verse fruit je tegemoet bij de groenteboer, koop wat je lekker vindt. Maak dit gebakje de dag/avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog […]
Deze kersen crumble is een soort van verantwoord nagerecht. Glutenvrij en als je de boter vervangt door bijvoorbeeld kokosolie ook geschikt voor een veganist of iemand met een melkallergie. Ik had nog wat over en dat hebben we de volgende morgen als ontbijt gegeten met een dot kokosyoghurt erop. Ook heel erg lekker. Als […]
Dit Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom is een verwenontbijt. Maak het voor een speciale ochtend om er samen van te genieten. Bijvoorbeeld op zondagmorgen, lekker uitslapen en dan hup de ingredienten in je keukenmachine, kommetjes in de oven en smullen maar. Ik heb een reep chocolade hiervoor fijngehakt, maar je kunt […]
Het mooie weer blijft maar aanhouden, lekker wat kan ik daar van genieten. Maar drinken we wel genoeg met dit weer? Om eens iets anders te drinken, heb ik deze verfrissende meloen komkommer smoothie met munt gemaakt. En lekker dat dit is! En ook nog weinig calorieën… wie wil dat nou niet. Dat gaat er […]
Manlief is gek op mango’s en af en toe verwen ik hem met een mango recept. Zo ook met deze luchtige mango banaan smoothie bowl. Die wil hij wel elke morgen, zei hij. Maar ja iets wat je elke dag, gaat op den duur vervelen. Het moet wel een verwennerij blijven toch? Ik heb […]
Ik had heel veel potten lekkere aardbeienjam gemaakt. Je geeft eens een potje weg, maar dan houd je er nog wel een paar over. Dan ga ik hiermee experimenteren natuurlijk. Al een heerlijke Aardbeien kruimeltaartje ermee gemaakt en deze chiapudding met aardbeienjam was ook een goede combinatie. Ontbijt Ik probeer zoveel mogelijk te […]
Ja het is weer het seizoen van de Hollandse kersen. Koop ze snel voordat ze niet meer in de winkel liggen. Wij zijn er gek op, niet alleen om zo te eten maar ook om de kersen te verwerken in diverse gerechten. Zo ook deze kersen met een luchtige yoghurt. Heerlijk als nagerecht en zelfs […]
Manlief heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Vandaag was het een speciale dag voor hem en om hem te verwennen was ik er al vroeg uit om French toast te maken. Zo heten wentelteefjes in Amerika. Meestal ontbeet hij buiten de deur en French toast stond […]
Veel te veel aardbeien in huis, het is warm in de keuken dus moet ik de aardbeien gelijk verwerken. Van een groot deel heb ik heel veel potten aardbeienjam gemaakt en van een deel deze heerlijke aardbeien yoghurtdrank. Ik heb de aardbeien geroosterd in de oven waardoor ze een intense en zoete aardbeiensmaak krijgen. Natuurlijk […]
Ik kocht een kilo aardbeien bij mijn groenteboer op de markt en kreeg nog een kilo extra mee. Ja dat zijn wel heel veel aardbeien ….. wat te doen ermee. Omdat ik nog nooit zelf jam gemaakt had van aardbeien, leek me dit wel een goed idee. Gelijk maar een pak geleisuiker gehaald bij mijn […]