Courgetti met gehaktballen in tomatensaus

Ik heb al heel lang een spiralizer ofwel spirelli spiraalsnijder in een keukenkastje liggen die ik niet gebruik. Ik had er een keer wortel mee geprobeerd, maar dit lukte niet echt, die was te hard. Dus dat ding maar weer in de kast gelegd. Aangezien we in huize Culinea proberen af te vallen, toch maar […]

Zwarte rijstpudding met kokosmelk

Zwarte rijstpudding met kokosmelk

Ik had veel te veel rijst gekookt voor deze Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus. Aangezien ik niet van het weggooien ben, heb ik er deze heerlijke zwarte rijstpudding met kokosmelk van gemaakt. Lekker als ontbijt of als nagerecht. Het is een heel simpel gerecht, zeker als de rijst al gekookt is. Zwarte rijst moet […]

Geroosterde bloemkool dip

Geroosterde bloemkool dip

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus gemaakt voor twee personen. Ik had hiervoor twee mooie plakken uit de bloemkool gesneden, maar hield dus een halve bloemkool over. Ik heb deze in kleine roosjes gesneden en ook geroosterd in de oven samen met de bloemkoolsteaks. Van de overgebleven bloemkoolroosjes heb […]

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Je snijd de bloemkool in twee plakken in het midden van de bloemkool en je hebt een ‘steak’. Deze zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus is een heerlijk vegetarisch gerecht. Probeer het eens. Als je de bloemkool op deze manier roostert, krijg je veel meer smaak aan de bloemkool dan dat je het gewoon kookt. […]

Orzo pilav met mosselen en dille

Orzo pilav met mosselen en dille

Dit gerecht is een afgeleide van een recept van Nigel Slater. Mussel pilav heet zijn recept. Ik heb er een orzo pilav met mosselen en dille van gemaakt. Dit gerecht kwam voorbij in het BBC programma Nigel Slater’s Middle East. Omdat ik gek ben op gerechten uit het Midden-Oosten heb ik natuurlijk naar dit programma […]

Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten

Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt op een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als […]

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]

Het Ierse stamppot gerecht Colcannon

Het Ierse stamppot gerecht Colcannon

Colcannon is een traditioneel Iers gerecht met gestampte aardappelen met daarin een koolsoort. Het lijkt een beetje op de Hollandse stamppot. Er zijn heel veel variaties op dit gerecht en er worden vaak verschillende soorten kool, prei, lente-ui en/of gebruikt erin. Meestal wordt de savooiekool oftewel groene kool gebruikt. Dit is mijn versie op het […]

Skrei met roergebakken groenten

Skrei met roergebakken groenten

Heb je deze vis al eens bij jouw visboer zien liggen? Skrei wordt ook wel de Noorse winterkabeljauw genoemd. Het is een super kabeljauw die alleen maar vers verkrijgbaar is van januari tot april. Het is wel iets duurder dan de kabeljauw die wij kennen, maar dan heb je wel een hoogwaardig visje te pakken. […]

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden