Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt op een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als lunch of avondmaaltijd. Een simpel maar lekker broodje. Ik heb de Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten gevuld en daarna gebakken in de pan.
Als je Piadina’s voor meerdere personen maakt, kan je dit doet in meerdere pannen, of je bakt ze in een pan en legt ze daarna in een warme oven.

 

Scamorza

 

Scamorza is een typisch Italiaans kaasje gemaakt van koemelk, wat na de bereiding opgehangen wordt om te drogen waardoor deze peervorm ontstaat. Het is een veelzijdig kaasje. Je kunt hem zo opeten, maar je kunt hem ook verwarmen of bakken waardoor hij lekker smelt. Rasp hem over een pizza of gebruik het door de pasta. Het is een iets elastische en draderige kaas, wat steviger dan mozzarella en minder rubberachtig dan de halloumi kaas. Ik het voor dit gerecht de gerookte versie van het kaasje gebruikt, deze geeft een heerlijke rooksmaak aan de vulling van de Piadina.
Mocht je geen gerookte scamorza vinden, gebruik dan de Hollandse gerookte kaas en rasp deze. Je hebt ongeveer 250 gram geraspte kaas nodig voor dit recept.

 

Met een lekkere Tomatensoep van geroosterde tomaten vooraf, heb je een complete maaltijd.