Heb je deze vis al eens bij jouw visboer zien liggen? Skrei wordt ook wel de Noorse winterkabeljauw genoemd. Het is een super kabeljauw die alleen maar vers verkrijgbaar is van januari tot april. Het is wel iets duurder dan de kabeljauw die wij kennen, maar dan heb je wel een hoogwaardig visje te pakken. Prachtig spierwit van kleur met stevig vlees. Je kunt de Skrei bakken, grillen, stomen of frituren. Mocht je deze vis niet kunnen vinden, neem dat kabeljauw. Vanavond eten we Skrei met roergebakken groenten.
Wees niet bang om deze vis te bakken. Als je dit visfilets op de huid bakt, blijft de vis veel sappiger. Hierdoor kan je ook beter zien of de vis gaar is of niet. Als de vis mooie spierwit en glazig geworden is aan de bovenkant, dan is hij gaar. Bak de vis niet te lang, dan droogt hij uit. Als je de huid lekker krokant bakt, is dit een delicatesse om op te eten.

 

Ik had nog wat wortelen een stronk broccoli en wat bleekselderij liggen en dit leek mij wel lekker bij dit visje.

 

Liever kabeljauw?

 

En ik heb ook nog een heerlijk recept met kabeljauw voor je, namelijk dit Kabeljauwhaasje met tabouleh