Salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta

Salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta

Ik mocht van de firma Kesbeke 3 soorten salade boontjes ontvangen die zij in samenwerking met Joke Boon hebben gecreĆ«erd. Natuurlijk ben ik superbenieuwd naar deze bonenmixen. Er is een Hollandse, Mediterrane en een Griekse mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta. Omdat het herfstig koud […]

Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes

Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes

De herfst valt vroeg dit jaar. Ik hoopte nog op een mooie nazomer maar misschien krijgen we dat nog. In de stromende regen toch maar mijn boodschapjes gehaald op de markt en bij de groenteboer kreeg ik al het idee om een salade te maken. Het is een najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes […]

Romige mosterd kaassoep

Romige mosterd kaassoep

Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, het is zo simpel om te maken. Maar het smaakt heerlijk. Je kunt een combinatie van Dijonmosterd en een grove mosterd gebruiken, ik zou zeggen leef je uit met de mosterd die jij lekker vindt. De herfst is in aantocht en wat is een betere […]

Witte bonensalade met tonijn

Witte bonensalade met tonijn

Deze witte bonensalade met tonijn is een hele simpele en voedzame salade. Eet het als lunch of zelfs als hoofdmaaltijd op een warme dag. Je kunt voor dit recept natuurlijk ook zelf de bonen weken en koken, maar gemak dient de mens.   Ben jij ook zo gek op tonijn? Probeer dan ook eens deze […]

Scamorza affumicata uit de oven met Mostarda

Scamorza affumicata uit de oven met Mostarda

Scamorza wat met wat, zal je denken? Scamorza is een typisch Italiaans kaasje gemaakt van koemelk, wat na de bereiding opgehangen wordt om te drogen waardoor deze peervorm ontstaat. Het is een veelzijdig kaasje. Je kunt hem zo opeten, maar je kunt hem ook verwarmen of bakken waardoor hij lekker smelt. Rasp hem over een […]

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]

Koude wortelsoep met korianderpesto

Koude wortelsoep met korianderpesto

Een lekkere koude soep voor een warme dag. Je zou het niet verwachten, maar deze koude wortelsoep met korianderpesto is een heerlijke soep met Oosterse smaken geworden. Natuurlijk kan je er een warme soep van maken op een koude dag. Maar op een zomerse dag is dit een heerlijk soepje. Ik heb een groene curry […]

Spaanse koude soep Gazpacho

Spaanse koude soep Gazpacho

Deze frisse Spaanse koude soep Gazpacho is perfect op een hele warme zomerdag! Serveer ‘m goed koud. De groenten worden rauw gepureerd en de soep wordt gebonden met in water geweekt broodkruim. Ik heb de paprika eerst geroosterd in de oven omdat ik slecht tegen rauwe paprika kan, maar in principe kan je alle groenten […]

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Dit naanbrood belegd met voorjaarsgroenten is heerlijk als lunch, voorafje of als zelfs als avondeten. Ik had nog een paar asperges liggen en heb daarom dit gerechtje verzonnen, zodat ik de asperges gebruiken kon. Neem wel superverse asperges hiervoor. Je kunt allerlei groenten gebruiken om dit brood te beleggen, zoals doperwtjes, peultjes, groene asperges, bimi […]

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht.   Of maak je liever […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden