Labneh maken

Labneh maken

Labneh (ook bekend als labnah of labne) is een super gemakkelijke dip dat bijna altijd op een tafel met mezze (Arabische tapas) staat. Het lijkt op hangop (uitgelekte yoghurt). Het heeft een neutrale frisse smaak. Serveer het in Midden-Oosterse stijl als dip met veel goede olijfolie, za’atar, sumac, chilivlokken, verse groene kruiden, noten en/of zaden. […]

Geroosterde kikkererwten in een wrap

Geroosterde kikkererwten in een wrap

Deze pittige geroosterde kikkererwten in een wrap zitten vol krokante kikkererwten, knapperige salade en een lekkere saus. Het is een eenvoudig, smakelijk vegetarisch lunch- of dineridee! Het is heerlijk, voedzaam, gemakkelijk te maken en boordevol plantaardige eiwitten en gezonde groenten! De perfecte wrap om mee te nemen naar kantoor, school of op een picknick. De […]

Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes

Deze stevige vegetarische frittata gevuld met zachte koolraapblokjes, spruitjes en smeltende geitenkaas is een goede keuze op elk moment van de dag, of het nu gaat om brunch, lunch of diner. Wanneer je het drukt hebt en/of restjes in de koelkast hebt liggen, is bereiden van deze frittata met koolraap en spruitjes altijd een goed […]

Feta filotaart

Feta filotaart

Dit recept voor een feta filotaart is een recept van Nigella Lawson, wat ik graag met jullie wil delen. Heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven. Er zijn in heel Griekenland tientallen Griekse recepten voor kaastaarten gemaakt met feta, en veel daarvan komen uit Noordwest-Griekenland. Gebruik Griekse feta in dit recept, het is […]

Farro met paprika

Ik ben een beetje geobsedeerd geraakt door gerechten gemaakt van volle granen. Ze maken niet alleen vullende hoofdgerechten, maar ik zorg er ook altijd voor dat er restjes in de koelkast staan, want ze zorgen ook voor lekkere lunches de volgende dag. In dit geval bestaat het merendeel uit farro, een graan dat ik niet […]

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in de […]

Courgette, prei en kervelsoep

Courgette, prei en kervelsoep

Gezellig en verwarmend, deze courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes zit boordevol gezonde groene groenten en kruiden. Het is een heerlijke groene groentesoep die perfect is voor een gezonde lunch of licht diner, en klaar is in slechts 30 minuten! Je eigen zelfgemaakte soep maken is heel eenvoudig en het voelt altijd een beetje lekkerder […]

Bubble and squeak

Bubble and squeak

Bubble and squeak is een traditioneel Engels gerecht gemaakt om de kliekjes van zondag te verwerken. De ingrediënten bestaan ongeveer voor de helft uit aardappel(puree), aangevuld met restjes gekookte groenten. De fijngesneden groenten worden in een koekenpan als een stamppotje gebakken tot een soort koek. Zo aan het eind van onze vegetarische maand heb ik […]

Broodje halloumi met pesto

Broodje halloumi met pesto

Dit vegetarisch gegrilde broodje halloumi met pesto wordt gecombineerd met tomaat, rucola en ingemaakte rode uienringen. Gooi de halloumi op de grill of in een grillpan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt, en binnen 15 minuten ben je klaar om te eten! Een smakelijk ciabatta broodje in mediterrane stijl, gemaakt met gegrilde halloumi […]

Burgers gemaakt van bonen

Burgers gemaakt van bonen

Dit is echt een geweldig recept voor zelfgemaakte burgers gemaakt van bonen. Complex en bevredigend met een robuuste textuur waar zelfs carnivoren dol op zijn. Dit is een heerlijk vegetarisch alternatief voor een burger gemaakt van vlees. In zijn ideale vorm moet een bonenburger smeuïg en vlezig zijn, dat niet uit elkaar valt en een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden