Een fish pie is een visschotel uit de oven. Het is een traditioneel gerecht wat oorspronkelijk uit Engeland komt. De fish pie kan bereid worden met diverse soorten vis, zoals kabeljauw of heilbot, maar ook met zalm, gerookte vissoorten en/of garnalen. Vaak wordt er ook nog gekookte eieren in verwerkt. Ik heb een fish pie […]
Deze crispy kippenlevers zijn heerlijk met de bloemkoolpuree.
Tja ik had nog wat cranberry’s over, dan maar Cranberry muffins ervan maken. De combinatie verse cranberries en amandelspijs is heerlijk. Een ander recept voor muffins vind je hier Blauwe bessen roomkaasmuffins
Coolwrap is een vierkant koolblad van een speciaal geselecteerde platte witte kool met een milde tot zoete smaak. Deze coolwrap is te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich. Maar ook als ingrediënt in een smaakvolle salade. Het lijkt een beetje op ijsbergsla maar de bladen zijn veel steviger. Volgens de […]
Deze Citroenkip met gegrilde kikkererwten, sinaasappel en avocado is een lekkere maaltijdsalade kan je zowel warm als koud eten. Probeer ook eens de Oosterse kipsalade.
Citroenijs met Limencello. Eindelijk schijnt de zon … tijd voor lekker verfrissend ijs. Dit Citroenijs met Limencello is zo simpel te bereiden en o zo lekker. Ik heb ook lekkere Citroen yoghurtijsjes voor je.
Ik had heel veel stoofpeertjes gemaakt. Wat kan je er nog meer mee doen….een lekkere Chocoladetaartje met stoofpeertjes ervan maken! Hierbij het recept van Stoofpeertjes
Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet? Bakken maar Zoals jullie misschien al eens […]
Deze Chocolade tahin truffels met kokos zijn bijzondere truffels geworden door het gebruik van tahin (sesampasta). Ik ben er gek op. Een lekkere snack voor de lekkere trek. Niet helemaal verantwoord door de bruine suiker die erin zit, maar wel errug lekker. Vervang de suiker eventueel door een ‘verantwoord’ zoetmiddelen. Ben je gek op tahin en […]
Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe. De hele tarwekorrels zijn gestoomd of voorgekookt en daarna gebroken. Oorspronkelijk komt bulgur uit het Midden-Oosten, maar het wordt vooral veel gegeten in Turkije. Bulgur bevat veel goede voedingsstoffen en volop vezels. Probeer daarom eens deze chili con bulgur. Ik heb gebroken bulgur voor dit gerecht gebruikt. Deze vegetarische chili met bulgur in […]