Rabarber tarte tatin

Rabarber tarte tatin

Deze rabarber tarte tatin is een eenvoudige manier om een Franse klassieker op tafel te toveren met ons favoriete seizoensfruit. Dit is een eenvoudig en absoluut fantastisch dessert! Je kunt een grote tarte tatin maken, of eenpersoonstaartjes zoals ik nu gedaan heb. Ik ben dol op rabarber, op welke manier dan ook, vooral als dessert […]

Rabarber smoothie

Rabarber smoothie

Maak eens een smoothie van rabarber

Winterminestrone met pesto

Winterminestrone met pesto

Lekkere stevige winterkost.

Pakora's van vergeten groenten

Pakora’s van vergeten groenten

Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]

Chioggia biet salade met raapstelen

Chioggia biet salade met raapstelen

In deze chioggia biet salade met raapstelen komen de prachtige kleuren van de chioggia biet en de andere gekleurde bietjes goed tot zijn recht. Deze bietensalade is supereenvoudig en laat de prachtige heldere kleuren en de knapperigheid van de bieten stralen. Het duurt ook maar een paar minuten om je voor te bereiden. Deze salade […]

De lekkerste aardappelpartjes

De lekkerste aardappelpartjes

Deze extra knapperige gebakken aardappelpartjes zijn gemakkelijk te maken en komen elke keer weer perfect uit de oven. Deze aardappeltjes moet je eens proberen, ze zijn zo lekker! In de oven gebakken aardappelpartjes zijn geweldig als bijgerecht of zelfs als heerlijk tussendoortje op zichzelf. Deze zouden de perfecte combinatie zijn met een Smash burger of […]

Salade van raapstelen en avocado

Salade van raapstelen en avocado

Zie je raapstelen bij de groenteboer liggen, dan weet je dat de lente eraan komt. Deze voorjaarsgroente is het jong geoogste blad van de meiknol. De licht groene blaadjes zijn langwerpig en ingesneden en je kunt het heel goed verwerken in een lekkere salade. Ik heb nu een salade van raapstelen en avocado met nog […]

Knolselderij en koolraap currysoep

Knolselderij en koolraap currysoep

Deze knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed. Dit is gewoon een geweldig basisrecept voor het maken van een smakelijke, bevredigende soep en ik hoop dat je er je eigen soep van gaat maken. In deze meest vreugdeloze maanden […]

Gevulde koolrabi met kippengehakt

Gevulde koolrabi met kippengehakt

Koolrabi is zo’n ‘vergeten’ groente waarmee jij wellicht nog nooit gekookt hebt. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en vul ze met kippengehakt. Gevulde koolrabi met kippengehakt is een heerlijk gerecht dat ik onlangs heb bereid voor het avondeten. De basis van dit gerecht zijn gekookte uitgeholde koolrabi’s, gevuld met kippengehakt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden