Patatas Bravas is een Spaans aardappelgerecht met een pittige tomatensaus. Deze saus gaat natuurlijk ook perfect bij een patatje. Weinig Spaanse gerechten zijn bekender dan Patatas Bravas. Deze klassieke tapa combineert perfect gebakken aardappelen met een pittige saus. Gecombineerd met een koud biertje is dit de ultieme middagsnack. Maar soms hebben we geen aardappelen bij de hand. Op die momenten raad ik je aan om dit patatje Bravas te proberen. Het enige wat je hoeft te doen is de patat te bakken of kopen, onder te dompelen met bravas-saus, aioli en afmaken met wat gerookte paprikapoeder.

Patatje Bravas

 

Patatas Bravas

 

Je kunt niet fout gaan met aardappelgerechten, maar Spaanse Patatas Bravas tilt gebakken aardappelen naar een hoger niveau. En dit komt door de pittige rode bravas-saus. Ik heb alle tips voor deze Spaanse aardappelen met een knapperige buitenkant en een luchtige binnenkant, het recept hiervoor vind je hier.
Weinig voedingsmiddelen zijn geruststellender – of veelzijdiger – dan de eenvoudige aardappel. En die pittige Spaanse aardappelen zijn geen uitzondering. Stukjes aardappel worden gebakken in extra vergine olijfolie tot ze perfect knapperig zijn aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De aardappelen worden vervolgens besprenkeld of gedrenkt (naar eigen keuze) in een levendige, perfect rokerige saus. Het is de perfecte snack om te delen met vrienden en familie, misschien met een kan sangria.

 

In heel Spanje zul je waarschijnlijk geen tapasbar vinden die geen Patatas Bravas serveert. Sommige bevatten naast de bravas-saus ook een aioli. Maar in Madrid worden Patatas Bravas bijna altijd geserveerd met de perfecte rode salsa brava.
Salsa brava is een licht pikante rode saus die traditioneel wordt geserveerd als onderdeel van dit aardappelgerecht. Het is gemaakt met een paar eenvoudige ingrediënten, zoals extra vergine olijfolie, gerookte paprika en tomaten.
Hoewel het niet vurig heet mag zijn, zou salsa brava wel een kick moeten hebben. Maar je kunt het aanpassen aan jouw eigen smaakpapillen.

 

Nog meer heerlijke patatrecepten:

 

Patatje chili gehakt
Patatje nachos met knoflookgarnalen
Hanneke’s Patatje Kapsalon
Patatje met oesterzwammen gyros
Speciaal met pulled beef

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Patatje Bravas: