Broccoli en peultjes salade met green goddess dressing

Broccoli en peultjes salade met green goddess dressing

Zoals ik al eerder geschreven heb, ontstaan mijn (lunch)salades meestal uit restanten die in mijn koelkast liggen. Zo ook deze broccoli en peultjes salade met green goddess dressing.  Ik had nog een paar ongekookte peultjes, een stronkje broccoli en een restje van die mooie rode red chard sla liggen. Flans het bij elkaar en je […]

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein is Chinees gerecht met roergebakken kip en noedels. Snel klaar te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt voor deze Kip Chow Mein diverse soorten noedels gebruiken, ik heb woknoedels gebruikt. Ook kan je varieren met vlees zoals rund, varkens, kip en/of zelfs vis. Gebruik de groenten van je keuze, ik […]

Salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta

Salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta

Als het de tijd van bloedsinaasappels is, dan koop ik ze vaak en verwerk ze in diverse gerechten. Zo ook in deze salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta. Ik vind fruit in salades altijd een lekkere combinatie, vooral het friszure van de sinaasappel past goed in salades. Ik eet regelmatig tussen de middag een salade […]

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

No-waste groene groentesoep

No-waste groene groentesoep

Ik had nog allerlei restjes groenten over en heb hiermee deze no-waste groene groentesoep gemaakt. Dit is een geweldig recept om alle restjes van groenten te gebruiken. Inclusief de dingen die sommige mensen normaal gesproken weggooien, zoals de groene uiteinden van prei, broccolistengels en de buitenste spruitblaadjes. Dit kunnen rauwe of gekookte ingrediënten zijn, omdat […]

Zalm met roergebakken groenten

Zalm met roergebakken groenten

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Zalm met roergebakken groenten gemaakt. Ook lekker als je niet op dieet bent hoor. Probeer ook eens deze Zalm met bietjessalade

Tempura van wintergroenten met 3 dips

Tempura van wintergroenten met 3 dips

Varieer eens met groente door er een Tempura van wintergroenten met 3 dips van te maken. Je kunt alle groenten die je maar wilt hiervoor gebruiken. Hier vind je recept voor de hummus, tzaziki en guacamole.

Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta

Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta

Je kunt ook gewone couscous gebruiken voor deze Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta, maar ik vind parelcouscous lekkerder. Ook dit gerecht met parelcouscous is erg lekker: Lauwwarme salade van parelcouscous met geroosterde chioggia biet.

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Je kunt deze lauwwarme broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Deze broccoli salade is een heerlijk verfrissende afwisseling op een traditioneel saladerecept!   Broccolisalade salade   Het enige wat je hoeft te doen is snel de ingrediënten bij elkaar te gooien en je hebt […]

Broccolisalade met rode ui en amandelen

Broccolisalade met rode ui en amandelen

Maak kennis met mijn nieuwe favoriete recept voor broccolisalade… ook wel het beste bijgerecht bij veel gerechten! Met een licht romige dressing is het fris, gezond en heerlijk. Broccolisalade is een van mijn favoriete saladerecepten met verse broccoli, knapperig appel, zoete rode ui en amandelen, allemaal met een lekkere dressing. Het is altijd een van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden