Maak kennis met mijn nieuwe favoriete recept voor broccolisalade… ook wel het beste bijgerecht bij veel gerechten! Met een licht romige dressing is het fris, gezond en heerlijk.
Broccolisalade is een van mijn favoriete saladerecepten met verse broccoli, knapperig appel, zoete rode ui en amandelen, allemaal met een lekkere dressing. Het is altijd een van de eerste bijgerechten die verdwijnt tijdens de barbecues. Maar ook ’s winters doet deze broccolisalade met rode ui en amandelen het goed.
Dit gerecht is in ongeveer vijftien minuten klaar en is een heerlijk bijgerecht bij gegrilde kip, varkenshaas of biefstuk.

 

Broccoli

 

Als je niet van gekookte broccoli houdt, probeer dan eens deze salade gemaakt van ongekookte broccoli. Broccoli is best wel een populaire groente, behalve bij sommige kinderen dan. Het is een smaakvolle, gezonde en veelzijdige groente. Je kunt broccoli koken, stomen, grillen, roerbakken, soep, stamppot of broccolirijst ervan maken en er salades van maken.

 

Broccoli is het hele jaar door verkrijgbaar, zelfs bij alle supermarkten. Behalve een verse broccolistronk kan je ook voorgesneden broccoliroosjes, vers of uit de diepvries kopen in de supermarkten. Dit is prima als je de broccoli wilt roerbakken of er een soep van wilt maken en uit de diepvries is het vaak goedkoper dan vers.
Let er bij het kopen van een verse stronk broccoli dat de stronk rondom wel mooie groen is en dat er geen gele plekken op zitten.

 

Broccolisalade

 

Dit recept voor broccolisalade is gemakkelijk te maken en nog beter je kunt alles van tevoren maken. Een paar uur of een dag in de koelkast geeft de broccoli de kans om zacht te worden en de smaak van de dressing op te nemen.
De eerste stap in dit recept voor broccolisalade is het snijden van de broccoli. Zorg ervoor dat je kleine roosjes in hapklare stukjes snijdt. De kleine stukjes worden zachter en nemen de dressing beter op dan grotere stukjes. De stelen kan je gebruiken in een broccolisoep.

 

Deze salade gebruikt rauwe broccoli vanwege het gemak, de gezondheidsvoordelen en de knapperigheid. Hoewel het niet nodig is, kan je de broccoli blancheren door een grote pan water aan de kook te brengen. Voeg de broccoli toe en kook 1-2 minuten. Giet af in een vergiet in de gootsteen en spoel het gelijk af met koud water om het kookproces te stoppen. Droog goed af met papieren handdoeken.

 

Tips:

 

Vervang de amandelen door zonnebloempitten, pijnboompitten of gehakte pecannoten.
Voeg eventueel zeer kleine blokjes gesneden kaas naar keuze toe
Als je van heel zoet houdt, voeg dan nog een eetlepel suiker toe aan de dressing.
Vervang rozijnen door de gezoete gedroogde cranberries.

 

Recept Broccolisalade met rode ui en amandelen: