Ik had nog allerlei restjes groenten over en heb hiermee deze no-waste groene groentesoep gemaakt. Dit is een geweldig recept om alle restjes van groenten te gebruiken. Inclusief de dingen die sommige mensen normaal gesproken weggooien, zoals de groene uiteinden van prei, broccolistengels en de buitenste spruitblaadjes. Dit kunnen rauwe of gekookte ingrediënten zijn, omdat het afhangt van wat je nog in de koelkast hebt liggen.
Het is een beetje een ‘goed voor je’-soep, omdat hij boordevol groen zit en bij het koken mooi heldergroen wordt.

 

Voedselverspilling

 

Vraagt jij je af hoe je voedselverspilling kunt verminderen? Maak gebruik van jouw voedselresten door er heerlijke maaltijden van te maken! In mijn blog: Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan, vind je nog veel meer tips.

 

Een smakelijk recept voor bijvoorbeeld een groene groentesoep is de perfecte manier om je groentelade op te ruimen voordat je naar de supermarkt gaat.
Ik ben dol op het maken van soepen, vooral van restjes groenten. Het recept voor zelfgemaakte groentesoep vermindert de verspilling op twee fronten: de verpakking uit de supermarkten en de ingrediënten.

No-waste groene groentesoep

 

Welke groenten

 

Soep is de perfecte manier om zero waste te koken en ik deel mijn geheime methoden om restjes te gebruiken om heerlijke soep te maken zonder verspilling. Zelfs toppen van de bleekselderij, de uiteinden van de wortels, de uiteinden van uien, bloemkool- of broccolistronken, teentjes knoflook die beginnen uit te drogen, enzovoort, kunnen gemakkelijk worden gebruikt. Als je overgebleven gekookte groenten wilt gebruiken, voeg die op het laatst toe. Zelfs sla of verse groene kruiden die dreigen te verwerken, kan je op het laatst door de soep mixen.

 

De beste soepgroenten voor een stevige wintersoep zijn naar mijn mening wortelgroenten zoals aardappel, wortels, koolraap, raap, pastinaak, pompoen, maar vrijwel alles kan.
Selderij is een van mijn favoriete soepingrediënten, dus ik gebruik het bijna altijd en het is echt de enige manier waarop ik selderij graag eet.

 

In deze Wintergroentensoep kan je ook al je restjes groenten in kwijt.

 

 

Recept No-waste groene groentesoep: