Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Zeg je voorjaar, dan zeg je raapstelen. Ik heb deze heerlijke voorjaarsgroente verwerkt in een Aardappel raapstelensalade met mosterddressing. Nu deze groente verkrijgbaar is, koop het snel en maak er iets lekkers van. Het seizoen van deze bijzondere bladgroente is snel weer voorbij.   Raapstelen   Raapstelen zijn een beetje een vergeten groente. Je ziet […]

Gumbo met kalkoen en chorizo

Gumbo met kalkoen en chorizo

En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]

Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood.   Ossobuco   Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]

Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya met chorizo en garnalen

Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella […]

Zelf runderbouillon maken

Zelf runderbouillon maken

Ik weet het, we zijn allemaal te druk op de tijd te nemen om te koken, laat staan om zelf een bouillon te trekken. Maar geloof me het is niet moeilijk, je hebt alleen de tijd nodig. Hoe langer je de bouillon laat trekken, hoe intenser de smaak wordt en hoe rijker de bouillon wordt. […]

Zelfgemaakte groentebouillon

Zelfgemaakte groentebouillon

In de vegetarische maand januari gebruik ik best wel veel groentebouillon. Nu kan je natuurlijk groentebouillon maken van bouillonblokjes, maar ik ga voor de zelfgemaakte groentebouillon. Ten eerste bepaal je dan zelf welke smaak je eraan geeft en ten tweede – niet geheel onbelangrijk – is het veel gezonder voor je om zelf je bouillon […]

Salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool

Salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool

Lekkere frisse groene salade die overal bij past. Eet het als lunch of als salade bij je hoofdmaaltijd. Deze salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens lekker en goed voor je. Koolrabi een ‘vergeten’ groente, dit houdt in dat deze groente weinig meer […]

Aspergesoep zelf maken

Aspergesoep zelf maken

Ze zijn weer te koop …. asperges! Wij zijn er gek op en ik maak altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten in de aspergetijd. Als ze in de aanbieding zijn, of als je gebroken exemplaren ziet liggen, maak hier dan soep van. Aspergesoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Gebruik de schillen en harde uiteinden om […]

No-waste groene groentensoep

No-waste groene groentensoep

Ik had nog allerlei restjes groenten over en heb hiermee deze No-waste groene groentensoep gemaakt. In deze Wintergroentensoep kan je ook al je restjes groenten in kwijt.

Tex Mex soep

Tex Mex soep

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep ontstaan. Ik heb ook nog een ander recept […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden