Ik weet het, we zijn allemaal te druk op de tijd te nemen om te koken, laat staan om zelf een bouillon te trekken. Maar geloof me het is niet moeilijk, je hebt alleen de tijd nodig.
Hoe langer je de bouillon laat trekken, hoe intenser de smaak wordt en hoe rijker de bouillon wordt. Maak een hele grote pan en vries wat porties in voor als je een lekkere zelfgemaakte soep wilt maken. Je kunt vis-, kip- of groentebouillon maken. We gaan nu zelf runderbouillon maken.

 

Door zelf bouillon te maken weet je dat dit puur is, zonder toegevoegde smaakstoffen en gist. Bouillon is vocht op smaak gebracht door botten en/of groenten. Bouillon is de basis voor een lekkere soep of saus. De mooiste en lekkerste bouillon krijg je door de botten mee te trekken. Door de schenkels en groenten eerst te roosteren in de oven ontstaat er een mooie bruine bouillon die meer smaak heeft. Ook is het voordeel dat tijdens het trekken van de bouillon bijna geen gestolde eiwitdeeltjes – die als een grauwe schuimlaag naar de oppervlakte komen – ontstaat. Waardoor je bijna niet hoeft af te schuimen met een schuimspaan.

 

Bouillon

 

Hier vind je het recept van zelfgemaakte groentebouillon