Spelt met gebakken bloemkool

Spelt met gebakken bloemkool

Spelt met gebakken bloemkool, lekker vullend en een gezond vegetarisch gerecht. Serveer het als salade of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Het recept van Dukkah vind je hier.

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]

Warme salade van gebakken bloemkool met farro

Warme salade van gebakken bloemkool met farro

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een groene en paarse bloemkool gekocht. Tja wat zal ik daar mee gaan maken. Ik was bang dat de kleur verdwijnen zou als ik deze bloemkooltjes ging koken. Daarom heb ik besloten om de groene te gaan bakken. Ik heb daar deze heerlijke Warme salade van gebakken […]

Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei

Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei

De dukkah eieren in deze Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei zijn zo lekker, serveer ze eens als borrelhap. Het recept van Dukkah vind je hier.  

Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen

Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen

Een heerlijke salade met prachtige kleuren.

Gegrilde pompoenplakken met feta en cranberries

Gegrilde pompoenplakken met feta en cranberries

Deze gegrilde pompoenplakken met feta en cranberries is een lekker vegetarisch voorgerecht of bijgerecht. Ik de pompoenplakken in een pan gebakken, maar je kunt ze ook op een ovenplaat in de oven grillen op 190˚C (draai ze dan wel een keer om). Vooral door de boter en de kruiden, krijgt het een lekkere smaak. Ik […]

Geroosterde aubergine salade met kikkererwten

Geroosterde aubergine salade met kikkererwten

Deze geroosterde aubergine salade met kikkererwten zit boordevol verse groenten en wordt overgoten met een lichte dressing. De salade is een geweldige aanvulling op de barbecue, een bijgerecht bij uw mediterrane maaltijden of als heerlijke lunch. Salades, zoals deze, zijn een van mijn favoriete manieren om verse groenten te gebruiken. Als je het hier al […]

Gegrilde aubergine en peer salade en feta

Gegrilde aubergine en peer salade met feta

Dit recept voor gegrilde aubergine en peer salade met feta combineert aubergines met zoete peren. Het is het perfecte lunch of voorgerecht voor elke maaltijd, omdat het licht is en de combinatie van zoete gebakken peren met hartige fetakaas ongelooflijk smaakt! Terwijl ik deze salade aan het maken – en eten – was, dacht ik […]

Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot

Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto

Deze zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto is heerlijke vegetarische stamppot bomvol met groenten van het seizoen. Er gaat er niets boven een pan lekkere Hollandse stamppot op een koude dag. Nu is dit niet een typische Hollandse stamppot, maar wel eentje met typische Hollandse groenten die nu in het seizoen zijn. Daarbij een […]

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden