Perzische bonen en noedelsoep

Perzische bonen en noedelsoep

Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]

Gouden stoofpeertjes

Gouden stoofpeertjes

Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn met kurkurma gestoofd waardoor ze een mooie ‘gouden’ kleur krijgen. Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs. Omdat ze zo feestelijk zijn, passen ze prima in een Kerstmenu. Ik […]

Viscurry

Viscurry

In deze Viscurry heb ik verse kurkuma gebruikt. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, gebruik dan 1 eetlepel gemalen kurkuma. Tip: Maak deze Chinese koolsalade als voorafje en deze Mango lassi als nagerecht.  

Maïskoekjes

Maïskoekjes

Deze Maïskoekjes zijn koud ook erg lekker, bijvoorbeeld voor de lunch de volgende dag. Heerlijk bij deze Kalkoenfilets.  

's Avonds bereiden en in de koelkast zetten en 's morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar. Deze mango kurkuma chiapudding is gemakkelijk te maken en rijk aan vullende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Zonder toegevoegde suikers is het een voedzaam en kant-en-klaar ontbijt of tussendoortje. Als je al een tijdje een lezer bent, weet je hoe ik dol ben op mijn ontbijtjes! Ik wissel graag de ontbijtjes met een gemakkelijke make-ahead-opties zoals een chiapudding of overnight oats. Het is hetzelfde concept en super voedzaam. Dit recept is een van mijn favoriete manieren om zonder toegevoegde suikers te genieten van voedzame chiapudding. Chiapudding wordt gemaakt wanneer je chiazaadjes mengt met een vloeistof. De kleine zaadjes absorberen de vloeistof en vormen een soort gelei die lekker is als je het op smaak brengt! Chiazaadjes bevatten veel vezels en gezonde omega-3-vetzuren, waardoor een chiapudding supergezond is. Hier gebruik ik romige yoghurt en mangopuree als vloeibare basis. En dan voeg je de ontstekingsremmende kurkuma toe voor een heerlijk tussendoortje of ontbijt met een krachtige voedingspunch zonder toegevoegde suikers! Voordelen van kurkuma Kurkuma bestaat al honderden jaren en komt veel voor in de Indiase keuken. De fel geeloranje wortel is nu ook populair geworden in ons land vanwege zijn gezondheidsvoordelen. De kurkuma is rijk aan een verbinding genaamd curcumine, die de wortel zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen geeft. Curcumine is in verband gebracht met o.a.: - Verminderde ontsteking - Minder pijn door ontstekingsaandoeningen, zoals artrose, evenals door inspanning veroorzaakte ontstekingen - Verminderde oxidatieve stress - Mogelijke bescherming tegen degeneratieve hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer Het is belangrijk op te merken dat veel van deze onderzoeken gebaseerd zijn op supplementen met grote doses. Tips: Deze chiapudding is een perfect ontbijt of tussendoortje als je haast hebt. Maar als je 's ochtends wat extra tijd hebt, kun je je chiapudding aftoppen met meer mango en/of ander fruit zoals bessen of bananen. Je kunt ook noten, zaden of kokosrasp hiervoor gebruiken. Je kunt zowel verse als bevroren mango gebruiken. Gebruik voor een veganistische versie jouw favoriete plantaardige yoghurt. Meer heerlijke ontbijtjes: Perzik havermout smoothie Overnight oats met chocolade ganache Chocolade chiapudding met pindakaas Tiramisu overnight oats Chiapudding met match en kiwi Recept Mango kurkuma chiapudding:

Mango kurkuma chiapudding

’s Avonds bereiden en in de koelkast zetten en ’s morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar. Deze mango kurkuma chiapudding is gemakkelijk te maken en rijk aan vullende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Zonder toegevoegde suikers is het een voedzaam en kant-en-klaar ontbijt of tussendoortje.   Als je al een tijdje een […]

mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden