Hummus met gekonfijte knoflook

Hummus met gekonfijte knoflook

Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]

Wortelsalade met appel en cranberries

Wortelsalade met appel en cranberries

Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]

Hummus gemaakt van Puy linzen

Hummus gemaakt van Puy linzen

Deze Hummus gemaakt van Puy linzen is ontstaan omdat ik nog wat linzen over had van een gerecht. Zo’n beetje linzen waar je eigenlijk niets mee kunt. Maar ja ik ben niet van het (voedsel) weggooien, dus dan maar op een andere manier verwerken. Hummus wordt voornamelijk van kikkererwten gemaakt, maar je kunt hiervoor ook […]

Salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta

Salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta

Als het de tijd van bloedsinaasappels is, dan koop ik ze vaak en verwerk ze in diverse gerechten. Zo ook in deze salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta. Ik vind fruit in salades altijd een lekkere combinatie, vooral het friszure van de sinaasappel past goed in salades. Ik eet regelmatig tussen de middag een salade […]

Groene hummus met koriander en spinaziepoeder

Groene hummus met koriander en spinaziepoeder

Deze groene hummus met koriander en spinaziepoeder heeft niet alleen een mooi lichtgroen kleurtje, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Mede dankzij de spinaziepoeder die ik van Van Beekum Specerijen mocht ontvangen.   En ik heb nog veel meer lekkere recepten gemaakt met deze spinaziepoeder. Bijvoorbeeld deze Spinazie ananas smoothie.

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Deze Midden-Oosterse kippendijspiesjes worden geserveerd met een heerlijke granaatappelsalade en een yoghurt aangemaakt met tahin. Hierdoor krijg je die lekkere smaken uit het Midden-Oosten. Als je geen grillpan hebt, kan je ook een grote koekenpan gebruiken. Of je grilt de spiesjes op de barbecue.   Probeer ook eens deze Kippenbouten met 7-kruidenmix

Regenboogsalade

Regenboogsalade

Voor je gezondheid is het verstandig om groenten in alle kleuren te eten. Ik heb ze gecombineerd in een Regenboogsalade. Nog zo’n mooie en lekkere salade met allerlei kleuren is deze Zwarte rijstsalade

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Hummus, humus, hoummous, houmous, hommos of goumoes is een kikkererwtenpuree uit het Midden-Oosten. Hierin zitten behalve gekookte kikkererwten, ook tahin (sesampasta), olijfolie en als smaakmakers vaak knoflook, komijnpoeder, citroensap en peper en zout. Ik heb nu een lekkere zelfgemaakte pompoenhummus gemaakt.   Hummus   De pompoenen zijn volop in het seizoen en wij zijn er […]

Baba ganoush

Baba ganoush

Ik heb een lekkere dip voor bij de borrel of op brood voor jullie, namelijk baba ganoush. En die kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het voordeel is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Serveer het met lekker brood bij de borrel of maak een […]

Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden