Hollandse garnalen bisque

Hollandse garnalen bisque

In de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk zat een bak met echte verse Hollandse garnalen van het Nederlands Visbureau. Oeps ik moest ze nog pellen, dat was even een delicaat klusje met die grote handen van mij. Maar het is gelukt, heb ze er allemaal heelhuids uit gekregen. Nu had ik een bak […]

Granaatappel wild berries spoom

Granaatappel wild berries spoom

Een spoom is een tussengerecht tijdens een diner om het eten iets te laten zakken. Dit wordt vooral geserveerd bij een meerdere gangendiner. Het wordt vaak gemaakt van ijs overschonken met koude wijn of champagne. Deze granaatappel wild berries spoom is een frisse alcoholvrije alternatief voor de spoom. Je kunt het als aperatief, tussengerecht of […]

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden.   Het is een feestelijk maar […]

Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding is een klassiek Engels dessert. Vaak wordt er nog slagroom of ijs bij geserveerd, maar ik vind dat niet nodig. Het is zo al lekker van zichzelf en er zitten al genoeg calorieën in! Maar als je dan toch gaat zondigen, doe het dan met dit lekkere dessert.   Serveer deze Sticky […]

Cranberry ginger ale mocktail

Cranberry ginger ale mocktail

We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]

Trifle met mascarpone en Frangelico

Trifle met mascarpone en Frangelico

Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]

Tagliata van eendenborst

Tagliata van eendenborst

Tagliata is een klassieke Italiaanse salade gemaakt van plakjes gegrild vlees. Hierbij wordt meestal rucola, Parmezaanse kaas en een dressing geserveerd. Serveer het als een salade, een voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Het vlees wordt meestal kort gegrild of gebakken, rood/rosé en in dunne plakken geserveerd. Kies hiervoor wel een lekker stuk vlees, zoals een […]

Zalm uit de oven met cranberrysaus

Zalm uit de oven met cranberrysaus

Deze cranberrysaus is waarschijnlijk niet de zoete cranberry compote die je verwacht. Het is een hartige en Oosterse twist op de cranberry compote, eens iets heel anders. Ziet het er niet feestelijk uit? Maak deze zalm uit de oven met cranberrysaus, je zult versteld staan van de smaken en je krijgt heel veel complimentjes.   […]

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie. Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe […]

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.   Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden