Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden.

 

Het is een feestelijk maar ook een bewerkelijk recept, wel leuk om te serveren met de feestdagen. Bereid het meeste vooraf voor, zodat je op de avond zelf niet teveel werk hebt.
Punt 1 t/m 4 kan je namelijk ruim van te voren klaarmaken. Zet het dan afgedekt in de koelkast tot het moment dat je het eten gaat bereiden.

 

Als je geen miso kunt vinden, gebruik dan een 1/3 paddenstoelen bouillonblokje. Dit geeft ook een hartige smaak.
Natuurlijk kan je ook een ander soort aardappel gebruiken of krieltjes, maar ik vind de truffelaardappel altijd wel feestelijk staan. Je kunt de aardappelen na het koken bakken in de pan of in de oven.
Mocht je per ongeluk de aardappelen te lang gekookt hebben, geen nood….maak er dan een lekkere paarse aardappelpuree van met een klont boter en een scheutje melk.

 

Dessert

 

Na zo’n heerlijke maaltijd maak je een dessert en geen toetje, toch? En ik heb een heerlijk recept voor een feestelijk Rode wijngelei met slagroom voor jou. Dit kan je ook ruim van te voren maken.