Griekse salade met orzo

Griekse salade met orzo

Wat is het warm hè. Tijd voor een lekkere salade, want we hebben geen zin om lang in de keuken te staan toch. Met deze Griekse salade met orzo tover je de zomer op tafel en waan jij je in Griekenland. Een simpele maar oh zo lekkere salade, dit wil je proberen!   Griekse salade […]

Bietjes salade met kersen en burrata

Bietjes salade met kersen en burrata

Gepofte bietjes salade met kersen en burrata is een hemels gerecht. Het aardse van de bietjes gaat heel goed samen met het friszure van de kersen en het romige van de burrata kaas. Maak deze salade als de Hollandse kersen in het seizoen zijn en je zult verrast worden over de smaakcombinatie. Ik heb er […]

Stifado Griekse runderstoofpot

Stifado Griekse runderstoofpot

Een kruidige stoofpot gemaakt van rundvlees, kleine uien en tomaat, dat is deze Stifado Griekse runderstoofpot. Wellicht heb je het eens geproefd toen je in Griekenland was, maar nu kan je het lekker zelf thuis maken. De Grieken eten dit het hele jaar door, maar ik vind het lekker om te bereiden in het najaar […]

Ingemaakte rode uiringen

Ingemaakte rode uiringen

Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed.   Met een minimale inspanning en […]

Calamarata Pasta Caponata

Calamarata Pasta Caponata

De Siciliaanse Caponata is een groente stoofschotel gemaakt van aubergines, uien, bleekselderij, tomaten, olijven, kappertjes en pijnboompitten. Het is een vegetarisch gerecht wat koud als antipasto wordt geserveerd. Lekker op geroosterd ciabatta brood. Ik heb het nu warm geserveerd door een pasta. Het is deze verrukkelijke Calamarata Pasta Caponata geworden.   Caponata   De aubergine […]

Aziatische broccoli salade

Aziatische broccoli salade

Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische […]

Harissa zelf maken

Harissa zelf maken

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een grote zak rode pepers gekocht. Af en toe heeft hij deze in de aanbieding en dan koop ik zo’n zak. Meestal leg ik ze in de vriezer en haal er dan eentje uit als ik die nodig heb, maar deze keer wilde ik er ook gelijk […]

Balkenbrij beignets

Balkenbrij beignets

Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Deze baharat lamsreepjes met yoghurtsaus heb ik geserveerd op tortilla’s, maar je kunt ze ook serveren in pitabroodjes of bij een couscoussalade. Ook erg lekker natuurlijk. Vraag jouw slager of hij het lamsvlees wil snijden van de lamsschouder of bestel de lamsreepjes online.   Het lamsvlees moet op hoog vuur kort gebakken worden. Het kan zijn […]

Mossel aardappelsalade met dragon

Mossel aardappelsalade met dragon

Ik had nog wat mosselen over van deze mosselen met ham, venkel en dragon. Dacht dat we met z’n tweeën wel twee kilo konden verorberen (haha). Maar ja met dat kleine maagje van mij lukt dat niet meer. Dus ik hield mosselen over en ik had nog een gekookte aardappel in de koelkast liggen en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden