Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische broccoli salade geworden en ik moet zeggen dat dit goed uitgepakt heeft.

 

Broccoli

 

Dit is een groente waar je van houdt of niet. Kinderen zijn er al helemaal niet dol op, dus je moet deze groente lekker maken of verstoppen in een gerecht of saus zodat ze het niet herkennen. Gekookte broccoli heeft weinig smaak, maar dit kan je natuurlijk veranderen door er een lekkere saus, specerijen of kruiden aan toe te voegen. Deze broccoli salade is echt lekker, probeer het eens!

 

Deze groente is wel erg gezond, goede reden om het toch regelmatig te eten. Het bevat weinig calorieën en veel vezels. Het zit vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Daarbij is het een veelzijdige groente, je kunt het stomen, koken, wokken, pureren, grillen, er een soep, stamppot van maken of een salade.

 

Deze groente is het hele jaar verkrijgbaar. Koop wel een broccoli die er mooi groen en stevig uitziet. Je kunt de hele stronk met stam en blad en al eten. Het blad en de stam kan je het beste in de soep verwerken, zodat je niets hoeft weg te gooien van deze groente.
Snijd de roosjes van de stronk, schil de stronk en snijd deze in plakjes. Spoel het schoon onder de kraan. Dit kan je dan koken of roerbakken.
Kook broccoli niet te lang (ongeveer 3 – 4 minuten), je wil die mooie groene kleur behouden.

 

Nu weer even over deze salade. Ik heb een potje heerlijke chili garlic oil van Lee Kum Kee in huis en heb dit in de dressing gebruikt. Nu hoef jij van mij niet zo’n potje te kopen, maar kan je ook sambal ervoor in de plaats gebruiken. En in plaats van sojasaus kan je ook ketjap gebruiken.
Mocht je nu helemaal niet van koriander houden, laat dit dan achterwege en gebruik eventueel een extra lente-ui. Sesamzaadjes en/of cashewnoten zijn ook erg lekker als vervanger van de pinda’s.

 

 

Recept Aziatische broccoli salade: