Rode biet carpaccio

Rode biet carpaccio

Deze rode biet carpaccio is een heerlijke alternatieve carpaccio voor vegetariërs. Maar ook als je geen vegetariër bent, is het een heerlijk gerecht. Eet het als voorgerecht of lekker als een lunch met een stuk brood erbij. Ik had op onze tweede trip naar de Buffalo Farm Twente weer heerlijke kaasjes meegekregen, waaronder een kefir […]

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Ik ben aan het experimenteren met deze ovenplank en heb er o.a. een heerlijke Bavette op bereid. Ook deze Garnalen uit de oven bereid op een plank zijn een groot succes geworden. We hebben er met z’n tweeën […]

Peren en pepernotencrumble

Peren en pepernotencrumble

Deze Peren en pepernotencrumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht voor Sinterklaasavond. Het volwassene zit em in de drank die in de saus verwerkt zit. Je kunt de likeur natuurlijk ook weglaten als je dit heerlijke toetje ook aan kinderen wilt geven. Doe dan bijvoorbeeld een scheut perensap in de saus. Je hoeft dit natuurlijk niet […]

Luchtige pompoenmousse

Luchtige pompoenmousse

Voor deze simpele maar o zo lekkere luchtige pompoenmousse moet je eerst een pompoen roosteren (garen) in de oven. Ik heb hiervoor een kleine muskaatpompoen gebruikt. Deze is al lekker zoet van zichzelf. Ik rooster de pompoen in plaats van deze te koken. Allereerst krijgt de pompoen door deze te roosteren in de oven een […]

Pompoencake met roomkaas topping

Pompoencake met roomkaas topping

Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik […]

Puree van geroosterde gele wortelen

Puree van geroosterde gele wortelen

Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als (feestelijk) voorgerecht voor 4 personen of als lunch voor 2 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere […]

Gekonfijte eendenbout met linzen en cranberries

Gekonfijte eendenbout met linzen en cranberries

Deze Gekonfijte eendenbout met linzen en cranberries is een feestelijk gerecht wat je voor een speciale dinertje serveert. Het is even een werk, maar dan heb je ook wat. Jouw gasten zullen onder de indruk zijn, als je ze dit voorschotelt. Mocht je het niet zien zitten om zelf de eendenbouten de konfijten, dan kan […]

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Het is nu echt herfst, tijd voor een gerecht met paddenstoelen. Deze Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht. Heb je trouwens mijn blog over Paddenstoelen al een gelezen? Risotto ai funghi zoals het zo mooi heet op z’n Italiaans staat er dus op het menu vandaag. Koop de paddenstoelen die je lekker vindt, […]

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Deze kleurrijke zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi is een heerlijk vegetarische maaltijd, waarbij menig vleeseter het vlees niet zal missen. Zo ook hubbie, die nooit in de gaten heeft of zit te zeuren dat er geen vlees bij zit. Als het eten maar lekker is, beseft hij niet eens dat hij vlees […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden