Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik deze pompoencake met roomkaas topping gemaakt om hubbie te verwennen.

Ik heb een lekkere zoete muskaatpompoen hiervoor gebruikt, maar je kunt ook een ander soort pompoen gebruiken of zelfs wortelen.
Het is een grote en machtige cake, je kunt hiermee heel veel gasten verwennen.
Gebruik een ronde springvorm van 24 centimeter of dit recept.
Ik was op zoek naar kleine pompoentjes van marsepein, maar kon die niet vinden in ons dorp. Wel zag ik leuke groene eikeltjes van marsepein en heb die toen gekocht om de taart te versieren. Je kunt ook andere ‘herfstige’ zoetigheid hiervoor gebruiken zoals chocolade blaadjes o.i.d.

 

En ik heb nog een lekker zoet gerecht met pompoen voor je, namelijk deze Pompoenmuffins met een roomkaas topping.