Mosselsalade met wasabi

Mosselsalade met wasabi

Ja daar is ze weer met haar verse wasabi. Ik heb nu een ontzettend lekkere mosselsalade met wasabi gemaakt. Lekker op een geroosterde boterham, op een toastje of als voorgerecht geserveerd in een glaasje.   Ik had 2 kilo mosselen* gekocht en heb deze gekookt. Hoe ik ze kook, kan je lezen in dit gerecht: […]

Cordita's met bavette en wasabi

Cordita’s met bavette en wasabi

Deze cordita’s met bavette en wasabi is een heerlijke maaltijd die je uit het vuistje eet. Een cordita is een mini wrap, maar je kunt natuurlijk ook de grotere wraps gebruiken. Ik had deze kleine wraps toevallig nog in huis.   De biefstuk wordt na het bakken gemarineerd in de wasabi marinade. Geloof me, je […]

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro oftewel Toscaanse tomaten broodsoep is een perfecte soep om te maken als je teveel tomaten hebt liggen, die overrijp dreigen te gaan. En als je een brood zoals bijvoorbeeld een Ciabatta hebt liggen van 2 dagen oud. Oud brood in je soep? Ja oud brood in je soep. En maak de soep […]

Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven

Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven

Geen zin om boodschappen te doen. Wat ligt er nog in de koelkast: een paar oesterzwammen, stukje blauwe kaas en druifjes van de druivenpluk van de wijngaard in Zeewolde. Een derde van de druivenpluk wordt weggegooid en dat vind ik zonde, daarom heb ik een paar trosjes meegenomen. Ik had ook nog een kant-en-klare rol […]

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Ik mocht verse wasabi van Sir Green Wasabi ontvangen en ben daar mee gaan experimenteren. Manlief die altijd zegt dat hij niet van mosterd, mierikswortel en wasabi houdt, heeft heerlijk zitten smullen van deze Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. Meestal roept hij als hij een salade voorgeschoteld krijgt; “ik ben geen konijn”, maar […]

Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven

Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven

Vaak eet ik ’s middag salades in plaats van brood. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en stel daar een salade van samen. Er lagen nog een paar gekleurde wortelen, gerookte kip en ‘wegwerpdruiven’ van de druivenpluk op Wijngoed Wilgenhorst. Vooral met die druiven wilde ik iets doen, vind het altijd zo zonde […]

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Deze tosti met tonijn en cheddar kaas kan je zo pittig maken als je zelf wilt. Houd je van pittig dan doe je wat extra druppels Tabasco erbij. Proef tussendoor het mengsel wel even, zodat het niet te pittig wordt. Het is een lekkere verwen tosti, maak hem in het weekend als je geen zin […]

Hotdog van verse worst met wasabi

Hotdog van verse worst met wasabi

Deze hotdog van verse worst met wasabi is ook weer een heerlijk recept geworden met de verse wasabi die ik mocht ontvangen. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder verse wasabi toe te voegen.  Het is eens weer een hele andere manier om een hotdog te bereiden. […]

Wasabi dip met rauwkost

Wasabi dip met rauwkost

Deze wasabi dip met rauwkost is een heerlijke en gezonde borrelhap. Ook leuk als voorgerecht, zet dan een dienblad midden op tafel en ieder kan dippen wat hij wil. Je kunt hiervoor allerlei rauwe groenten gebruiken, zoals bloemkool, venkel, wortel, etc. Neem wel de groenten van het seizoen. Wil je de groenten niet rauw eten, blancheer […]

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden. Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet.   Als je niet aan […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden