Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan.
Je kunt ook een hartige tarte tatin maken. Probeer eens deze met tomaatjes.
Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan.
Je kunt ook een hartige tarte tatin maken. Probeer eens deze met tomaatjes.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Doe de suiker en 50 ml mandarijnsap in een pannetje, verhit dit en laat het karamelliseren.
Vouw het bladerdeeg uit, verdeel de rasp van 2 mandarijntjes erop en strooi de vijfkruiden erover. Rol het bladerdeeg uit tot de grootte van de ovenschaal (26 cm).
Vet de lage ovenschaal in met een beetje olie. Snijd de 8 mandarijntjes doormidden en schik deze – met de snijkant onder – in de schaal. Giet de hete karamel hierover.
Leg het bladerdeeg op de mandarijnen (met de gekruide kant onderop). Vouw het bladerdeeg in de schaal en prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Zet de schaal in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin. Haal dan uit de oven en laat nog 5 minuten staan.
Klop ondertussen de slagroom op met de vanille, suiker en eventueel likeur. Meng de rasp van 1 mandarijn erdoor.
Leg een taartschaal op de ovenschaal en keer deze snel om zodat de taart met de mandarijntjes boven, op de taartschaal komt te liggen.
Serveer met een dot slagroom.