Deze warme mokka met advocaatslagroom is een echt verwendrankje op een koude dag. Drink het bij de open haard en je wordt lekker warm van binnen (en van buiten).
Mokka is een koffiesoort maar kan ook een warme chocolademelk, gemengd met espresso en melk zijn. Ik heb de warme chocolademelk gemengd met twee kopjes espresso en afgetopt met slagroom met daarin advocaat. Als dat geen verwen koffie is, dan weet ik het niet meer.

 

Advocaat

 

Advocaat is zo’n typisch Hollands drankje. Het is een dikke likeur, gemaakt van eieren, suiker en brandewijn. De gele kleur dankt dit drankje aan de eigelen die hierin gebruikt worden. Ik weet nog dat mijn oma dit altijd nam met een dot slagroom erop en ze liet ons dan stiekem ook wat proeven. Nou daar werden wij dan lekker warm en slaperig van, ik denk dat dit ook de bedoeling was haha.
Deze likeur kan je niet drinken, maar moet je lepelen met een klein lepeltje.

 

Behalve advocaat kan je ook tokkelroom vinden, dit lijkt op advocaat maar heeft alleen een andere kleur.
In Begie kennen ze deze drank ook, alleen wordt het daar zonder suiker gemaakt.
En de Engelsen en Amerikanen kennen het drankje eggnog. Het is een eierpunch die vooral warm en in de winter en/of met de feestdagen gedronken wordt. Deze is vloeibaarder dan onze advocaat.

 

Zowel de eggnog als advocaat kan je zelf thuis maken. Ik heb me er nog niet aan gewaagd maar ga het zeker een keertje maken. Jullie zien het recept dan vanzelf voorbijkomen.

 

Advocaat is niet alleen lekker om zo te nuttigen, maar het is natuurlijk ook erg lekker om over een bolletje ijs te serveren of er andere gerechten mee te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld eens deze heerlijke Chocoladeganache met advocaatschuim gemaakt.

 

Warme chocomel

 

Dit drankje is natuurlijk niet geschikt voor kinderen. Maar als je ze echt wilt verwennen met een zelfgemaakt warme drank op een koude dag, maak dan deze Heerlijke warme chocolademelk. Hier gaan ze zeker vaker om vragen.

 

Recept Warme mokka met advocaatslagroom: