Rundvlees curry

Rundvlees curry

Lekkere kruidige en pittige curry. Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes. Het recept voor de Kruidige pompoenblokjes vind je hier.

Pompoensmoothie

Pompoensmoothie

Pompoenseizoen is aangebroken en omdat wij regelmatig ’s morgens een smoothie als ontbijt nuttigen, kan de pompoen uiteraard hier niet ontbreken. Ik heb de (flessen)pompoen gehalveerd en met de snijkant naar onderen in een oven (180˚C) gegaard in ongeveer 35-45 minuten. Laten afkoelen en toen het vruchtvlees eruit geschept. Dit is de basis voor deze smoothie.

Viscurry

Viscurry

In deze Viscurry heb ik verse kurkuma gebruikt. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, gebruik dan 1 eetlepel gemalen kurkuma. Tip: Maak deze Chinese koolsalade als voorafje en deze Mango lassi als nagerecht.  

Chai kruidenmix zelf maken

Chai kruidenmix zelf maken

Zelf een kruidenmengsel samenstellen is helemaal niet moeilijk. En het leuke ervan is dat je deze naar eigen smaak kunt maken. Wil je meer of minder van een bepaalde specerij erin doen, dan kan dat. Zo kan je een Chai kruidenmix zelf maken. Ik ben gek op deze smaken en heb nu zelf een kruidenmix […]

Wortelcurrysoep met korianderpesto
Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hano

Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hanout

Een muffin voor ontbijt, moet kunnen.

Pompoenchutney

Pompoenchutney

Ik had een hele grote muskaatpompoen op de markt gekocht. Maar ja wat ga je er allemaal mee doen. Eerst de pompoen gesneden, dat was al een uitdaging op zich. Ik heb een stuk hiervan geschild en in kleine blokjes gesneden. Dit zou een Pompoenchutney worden. Nou hij is goed gelukt zal ik je verklappen. […]

Hibiscus ijsthee

Hibiscus ijsthee

Super verkoelend drankje met op warme dagen.

Groene boerenkoolsmoothie

Groene boerenkoolsmoothie

Wij beginnen de ochtend vaak met een smoothie. Hiervoor gebruik ik van alles wat voorhanden is. Ik had nog wat boerenkool over en heb daarom deze combinatie gemaakt. Deze groene boerenkoolsmoothie is een goede kickstart van de dag. Je krijgt op deze manier al een portie groente en fruit naar binnen.   Boerenkool in een […]

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden