Tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus

Tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus

Als je gek bent op tonijn en Oosterse smaken, moet je beslist eens deze tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus proberen. Lekker hartig door de sojaroomsaus en de tonijn met de Szechuanpepers heeft heel veel smaak. Szechuanpeper is genoemd naar de Chinese provincie Sichuan, welke bekend is om haar pittige gerechten. Het is geen […]

Salade met halloumi en sinaasappel

Salade met halloumi en sinaasappel

Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa […]

Fattoush salade

Fattoush salade

Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]

Italiaanse bol met tonijnsalade

Italiaanse bol met tonijnsalade

Deze Italiaanse bol met tonijnsalade moet je beslist eens maken. Zelfgemaakt tonijnsalade is zoveel lekkerder dan de kant-en-klare. De tonijnsalade is ook lekker op een toastje bij de borrel.   Liever vlees op een broodje? Dan kan ik je dit Broodje Pastrami speciaal aanbevelen.

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje. Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten […]

Maïssoep met Quesadilla's

Maïssoep met Quesadilla’s

Deze Maïssoep met Quesadilla’s is een lekker recept voor bijvoorbeeld op een warme dag en daar smaakt prima een koud Corona biertje bij. Voor deze maïssoep kan je maïskorrels uit blik of vers van de (gekookte) maïskolf gebruiken. Ik heb voor deze maïssoep een kippenbouillon gemaakt van de zakje botten bouillon, Broth of Life van […]

Wraps gevuld met gerookte kipfilet

Wraps gevuld met gerookte kipfilet

Deze wraps gevuld met gerookte kipfilet zijn heerlijk om te eten op een warme zomeravond als je geen zin hebt om te koken. Natuurlijk kan je ze ook als lunch nuttigen. Makkelijk te maken salade, die het ook goed zou doen bij bijvoorbeeld een barbecue. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt […]

Dip van gerookte forel

Dip van gerookte forel

Deze dip van gerookte forel is lekker op een geroosterde boterham voor lunch of op een toastje bij de borrel. Gerookte forelfilets zijn bijna wel in elke supermarkt verkrijgbaar. Je kunt hiervoor ook gerookte makreel voor gebruiken.   En nog zo’n lekkere dip met vis is deze Tonijn en olijvenhummus

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein is Chinees gerecht met roergebakken kip en noedels. Snel klaar te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt voor deze Kip Chow Mein diverse soorten noedels gebruiken, ik heb woknoedels gebruikt. Ook kan je varieren met vlees zoals rund, varkens, kip en/of zelfs vis. Gebruik de groenten van je keuze, ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden