Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]
Als de raapstelen bij je groenteboer ziet liggen weet je dat het voorjaar is aangebroken. Raapstelen, ook wel kelen genoemd, is het jonge blad van de Chinese kool en de meiknol. Het hele plantje wordt met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden en in bosjes of los verkocht. De groente heeft een pittige smaak, […]
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]
Springrolls met groene asperges is niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Wil je de Zoete chilisaus zelf maken? Dan vind je hier het recept.
Deze Maïskoekjes zijn koud ook erg lekker, bijvoorbeeld voor de lunch de volgende dag. Heerlijk bij deze Kalkoenfilets.
Probeer deze Arabische wortelsalade eens, je zult er geen spijt van krijgen. Door die mooie oerwortelen in dunne repen te snijden, komen de prachtige kleuren nog beter uit. En het staat ook nog eens super mooi en feestelijk op je bord. De dressing van deze salade maakt het ‘Arabisch’, je geeft door deze dressing de […]
In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Zalm met roergebakken groenten gemaakt. Ook lekker als je niet op dieet bent hoor. Probeer ook eens deze Zalm met bietjessalade
Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom deze Tuinbonen en erwtendip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Deze dip heb ik ook gebruikt bij de Aardappel tuinbonensalade.
Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]
Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met witte rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in […]