Valentijns mocktail met frambozen

Valentijns mocktail met frambozen

14 februari is het Valentijnsdag, de dag der liefde. Vier deze dag met je lief en maak er wat moois van. Bereid lekkere gerechtjes met of voor elkaar en drink een lekker drankje. Champagne is natuurlijk een echte liefdesdrank, maar deze Valentijns mocktail met frambozen mag eigenlijk ook niet ontbreken. Als je er een echte […]

Papaya smoothiebowl

Papaya smoothiebowl

Ik had een lekkere rijpe papaya gekocht en een helft daarvan gevuld met yoghurt en vers fruit. Het is een prachtig plaatje geworden. De andere helft heb ik in stukjes gesneden en gelijk in de vriezer gegooid. Hiervan heb ik de volgende ochtend deze overheerlijke papaya smoothiebowl gemaakt. Samen met de kaki en banaan is […]

Papaya smoothiebowl

Gevulde papaya voor ontbijt

Ik zag ze steeds liggen bij de groenteboer….de papaya oftewel papaja. Een tropische vrucht met prachtig zalmoranje vruchtvlees. Deze vrucht komt uit tropische landen en is het hele jaar te koop. Ze worden tegenwoordig zelfs in Nederlandse kassen geteeld. Het vruchtvlees is boterzacht en smaakt zoet. Het is licht verteerbaar en bevat heel veel vitamine […]

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisringen zijn in de Middellandse Zee landen erg populair. Lekker als voorgerecht, hapje (tapas) of hoofdgerecht. Voor deze gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli heb ik een pijlinktvis gebruikt die ik meekreeg na een perslunch van het Nederlands Visbureau. Ik heb de inktvis zelf thuis schoongemaakt en in repen van ongeveer 1 centimeter dik gesneden. […]

Orzotto nero met pijlinktvis

Orzotto nero met pijlinktvis

Van het Nederlands Visbureau had ik een toffe uitnodiging gehad voor een perslunch pijlinktvis. Wat ik toen nog niet wist, is dat deze pijlinktvis gevangen wordt in de Noordzee. Inktvis uit Nederland, super vers en super lekker. Bereid jij wel eens inktvis of eet je het in restaurants in het buitenland? Grote kans dat deze […]

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade.   Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Manlief zit momenteel veel in het buitenland. Hij appt mij dan alle lekkere gerechten die hij zit te eten op dat moment. Een keertje waren dit noodles waar hij zo enthousiast over was. Of ik dit ook maar even thuis wilde namaken. Dan krijg ik een summiere opsomming van hoe het ongeveer smaakte. Nou ga […]

Spirulina chiapudding met bramen

Spirulina chiapudding met bramen

Laten we de dag goed beginnen met een lekkere blauwe chiapudding met spirulina. Spirulina is een algensoort wat gebruikt wordt als voedingssupplement vanwege de gezonde eigenschappen van deze blauwgroene alg. Spirulina zit bomvol met vitamines, mineralen en eiwitten. De eiwitconcentratie van deze als is 70% waardoor het meer eiwitten levert dan vlees of soja. Het […]

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij.   Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric […]

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt.   Het nagerecht wordt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden