Luchtige eierbroodjes

Luchtige eierbroodjes

Met die heerlijke biologische eieren die ik van boer Sijds Dijkstra mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk wel gebruiken in een ‘eiergerecht’. Het zijn deze luchtige eierbroodjes geworden. Ze worden ook wel cloud bread of keto brood genoemd. De broodjes erg geschikt voor een eiwitrijk dieet, dus goed voor mij. Je kunt ze met alles beleggen, […]

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Ik heb heerlijke biologische pompoenen meegekregen van boer Dijkstra en daar ga ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van een pompoen heb ik deze lauwwarme salade van gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip gemaakt. Je kunt dit warm, lauwwarm of koud serveren. Als je het warm wilt serveren moet je de zwarte boontjes even opwarmen […]

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ik zag deze heerlijkheid voorbij komen op Francine haar site Heerlijke Happen. Breakfast bar met noten is haar recept. Dit leek me zo lekker, die moest ik maken. Heb het recept ietsepietse naar mijn eigen hand gezet en het ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit genoemd. Bij haar zijn het van die mooie repen geworden, […]

Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen

Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen

Voor dit Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen heb ik verse en gedroogde vijgen gebruikt. Maar wel die lekkere zachte gedroogde vijgen en niet de keiharde. Dit is zo’n lekker taartje, dat kan je ook bij de koffie serveren of als nagerecht. Het is nu de tijd van verse vijgen, maak daarom snel deze verwennerij. […]

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Het gerecht Pisto oftewel Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. […]

Havermout met banaan en pindakaas

Havermout met banaan en pindakaas

Goed ontbijten is heel belangrijk, een goed begin is namelijk het halve werk. Deze havermout met banaan en pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet het in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk en gezond ontbijtje klaar staan voor je. Overnight oats heet het zo mooi op z’n Engels.   Deze havermout […]

Zelfgemaakte proteïne pindakaas

Zelfgemaakte proteïne pindakaas

Na mijn gastric sleeve operatie is het belangrijk om zoveel mogelijk eiwitten naar binnen te krijgen. Dit lukt niet altijd en ik heb ook niet altijd zin om veel vlees op een dag te eten. Daarom heb ik deze zelfgemaakte proteïne pindakaas bedacht, zodat ik op die manier toch wat extra eiwitten eet.   Deze […]

Kippenvleugels met knoflook en tijm

Kippenvleugels met knoflook en tijm

Deze kippenvleugels met knoflook en tijm zijn heerlijk als avondmaaltje met een lekkere salade erbij, maar ook lekker als borrelhap. Als je ze als borrelhap serveer, snijd ze dan eventueel doormidden zodat het wat handiger eet uit het vuistje. Je kunt zoveel of weinig knoflook gebruiken als je wilt, als je er gek op bent […]

Rode salade met linzen en geitencamembert

Rode salade met linzen en geitencamembert

Deze rode salade met linzen en geitencamembert kan je eigenlijk geen recept noemen. Ik heb dit voor de lunch gegeten en meestal flans ik dan iets in elkaar van ingrediënten die in de koelkast of keukenkastjes staan. Het is toevallig rode sla geworden omdat deze nog in de koelkast lag, maar je kunt het natuurlijk […]

Hele snijbonen gebakken in misoboter

Hele snijbonen gebakken in misoboter

Wij kennen de snijbonen alleen maar van de voorgesneden variant. Dit werd vroeger gedaan omdat ze nogal draderig waren en daarom werden ze in kleine stukjes gesneden (met een speciaal snijbonenmolentje). Maar tegenwoordig koop je de snijbonen heel en kan je die ook in z’n geheel koken. In veel restaurants zie je dat al, meestal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden