Deze kippenvleugels met knoflook en tijm zijn heerlijk als avondmaaltje met een lekkere salade erbij, maar ook lekker als borrelhap. Als je ze als borrelhap serveer, snijd ze dan eventueel doormidden zodat het wat handiger eet uit het vuistje. Je kunt zoveel of weinig knoflook gebruiken als je wilt, als je er gek op bent gebruik dan wat meer. Ook kan je andere (verse) kruiden gebruiken zoals bijvoorbeeld fijngehakte rozemarijn, gedroogde oregano o.i.d.

 

Door het gebruik van bakpoeder en zout, droogt de huid van de kip uit waardoor je een krokante velletje krijgt. En dat is natuurlijk erg lekker. De baktijd is wat lang, maar daardoor zijn de vleugels door en door gaar en krijgen dit krokante huidje. Als je de vleugels doormidden snijdt, is de baktijd iets korter.

 

Kipkluifjes

 

Ook zo gek op kippenvleugels of kipkluifjes? Maak dan ook eens deze Amerikaanse klassieker: Buffalo style kipkluifjes. Die zijn ook heerlijk als borrelhap.