Deze rode salade met linzen en geitencamembert kan je eigenlijk geen recept noemen. Ik heb dit voor de lunch gegeten en meestal flans ik dan iets in elkaar van ingrediënten die in de koelkast of keukenkastjes staan. Het is toevallig rode sla geworden omdat deze nog in de koelkast lag, maar je kunt het natuurlijk ook met een groene slasoort of een gemengde sla maken.
In plaats van geitencamembert kan je ook een ander soort geitenkaas gebruiken of feta.
En als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie, bieslook of lente-ui.
Zo zie je maar dat je van producten die je in huis hebt, nog bijvoorbeeld een lekkere salade kunt maken. Ook van restjes gegrilde groenten bijvoorbeeld met wat gegrilde kip maak je ook een heerlijke salade. Dus kijk eens in je koelkast of keukenkastjes en laat je fantasie erop los.

 

Rode sla

 

Die mooie rode sla heet ook wel Red Chard. Niet te verwarren met de rode Radicchio, dit is een vrij bittere slasoort die familie is van de witlof. En ik heb nog een lekkere salade gemaakt van de red chard, namelijk deze prachtige Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen. Probeer die ook eens.