Deze rode salade met linzen en geitencamembert kan je eigenlijk geen recept noemen. Ik heb dit voor de lunch gegeten en meestal flans ik dan iets in elkaar van ingrediënten die in de koelkast of keukenkastjes staan. Het is toevallig rode sla geworden omdat deze nog in de koelkast lag, maar je kunt het natuurlijk ook met een groene slasoort of een gemengde sla maken.

 

Er zit genoeg in de salade om hem perfect te maken voor een lichte maaltijd, maar als je hem als bijgerecht serveert, wat ik regelmatig doe, kun je hem het beste serveren bij hoofdgerechten die niet te rijk zijn. Het past vooral goed bij gebraden kip en gegrilde vis.

 

Rode sla

 

Je kunt die mooie rode slablaadjes ook wel Red Chard genoemd hiervoor gebruiken. Niet te verwarren met de rode Radicchio, dit is een vrij bittere slasoort die familie is van de witlof. Of je neemt rode frisée en eikenbladsla voor deze salade, zoals ik nu gedaan heb.
Probeer ook eens deze prachtige Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen.

 

Linzen

 

Ik heb gewoon een blikje met bruine linzen gebruikt in de salade. Je kunt natuurlijk ook gedroogde linzen kopen en deze zelf koken. En in plaats van bruine linzen, zijn de du Puy, oftewel Franse groene linzen of de Beluga (zwarte linzen) ook erg lekker.
Linzen zijn voedzaam, veelzijdig en duurzame vleesvervangers. Peulvruchten zoals linzen bevatten namelijk veel eiwitten en zijn daardoor een goede voedingsbron.
Daarnaast zijn ze ook niet duur.

 

Geitenkaas

 

Ik ben gek op geitenkaas en verwerk dit graag in mijn gerechten. In plaats van geitencamembert kan je ook een ander soort geitenkaas gebruiken of feta.

 

Tips:

 

En als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie, bieslook of lente-ui.

Zo zie je maar dat je van producten die je in huis hebt, nog bijvoorbeeld een lekkere salade kunt maken. Ook van restjes gegrilde groenten bijvoorbeeld met wat gegrilde kip maak je ook een heerlijke salade. Dus kijk eens in je koelkast of keukenkastjes en laat je fantasie erop los.

 

 

Recept Rode salade met linzen en geitencamembert: