Kipkerrie salade met mangochutney

Kipkerrie salade met mangochutney

Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

1 juli is de dag van pastasalades. Bij pasta denk je vaak aan Italiaanse gerechten, dus bij pastasalade eigenlijk ook. Ik heb een pastasalade gemaakt met Aziatische smaken. Het is een Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip geworden.   Hierbij heb ik Fregola pasta gebruikt. Fregola of ook wel Fregula is een pastasoort oorspronkelijk uit […]

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]

Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]

Frozen watermeloen cooler

Frozen watermeloen cooler

Ik had een paar schattige mini watermeloentjes gekocht en ben daarmee aan de slag gegaan. Heb er al een heerlijke granita als nagerecht van gemaakt en eentje gevuld met lekker vers fruit als ontbijt. En met de laatste heb ik deze frozen watermeloen cooler gemaakt. Als je geen mini watermeloentjes kunt vinden, gebruik je gewoon […]

Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus

Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus

Romesco* is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen. Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Ik heb de saus nu met vis gecombineerd. Deze zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus is een ontzettend […]

Mango-ijsjes met frambozen

Mango-ijsjes met frambozen

Ja en we blijven in de mango verwennerij. Lekker op een warme dag voor groot en klein. Gebruik voor deze mango-ijsjes met frambozen een hele rijpe mango. Deze zijn lekker zoet, dan hoef je verder geen zoetmiddelen meer te gebruiken.   Het is prachtig weer vandaag en het blijft voorlopig ook nog warm. Ga dus […]

Luchtige mango banaan smoothie bowl

Luchtige mango banaan smoothie bowl

Manlief is gek op mango’s en af en toe verwen ik hem met een mango recept. Zo ook met deze luchtige mango banaan smoothie bowl. Die wil hij wel elke morgen, zei hij. Maar ja iets wat je elke dag, gaat op den duur vervelen. Het moet wel een verwennerij blijven toch?   Ik heb […]

Springrolls met garnalen en pindasaus

Springrolls met garnalen en pindasaus

Vietnamese springrolls zijn ontzettend leuk als voorgerecht of als lunch. Het vergt wel wat snijwerk en het betere rolwerk. Je kunt ze op twee manieren maken, oprollen en halverwege het rollen de uiteindes naar binnen vouwen zodat je mooie dichte ‘pakketjes’ krijgt of oprollen en de losse uiteinden eraf snijden. Dit laatste heb ik gedaan […]

Chiapudding met aardbeienjam

Chiapudding met aardbeienjam

Ik had heel veel potten lekkere aardbeienjam gemaakt. Je geeft eens een potje weg, maar dan houd je er nog wel een paar over. Dan ga ik hiermee experimenteren natuurlijk. Al een heerlijke Aardbeien kruimeltaartje ermee gemaakt en deze chiapudding met aardbeienjam was ook een goede combinatie.   Ontbijt   Ik probeer zoveel mogelijk te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden