Ik zag heel vaak Amerikaanse recepten voorbij komen van spaghetti squash en had geen idee wat voor soort pompoen dit was. Totdat ik ze zag liggen bij de groenteboer. De spaghetti pompoen …. die moet ik proberen. Maar ja wat ga je ermee doen, vullen met lekkere ingrediënten zoals kaas natuurlijk. Deze gevulde spaghetti pompoen […]
Chimichurri is een Argentijnse groene kruidensaus die vaak geserveerd wordt bij een stuk gegrild rundvlees. Het wordt gemaakt van peterselie en andere groene kruiden, rode of groene pepers, ui, knoflook en heeft een zuurtje door het gebruik van (rode wijn) azijn. Het brengt een gegrilde biefstuk lekker op smaak. Maar op een pistoletje met rundergehaktballetjes […]
In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten. Het is wel één van de […]
Vorige week heb ik al een Bavette bereid op de Cedarwood Ovenplank die ik mocht ontvangen van Koken op Hout http://www.kokenophout.com/www.kokenophout.com/Welkom.html Deze week ga ik het met mosselen proberen. Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank is voor mij ook weer een nieuwe uitdaging om mosselen op een andere manier klaar te maken. En ook deze […]
Deze Appel custardpudding uit de oven brings back good memories. Ik zag een recept voor appel custardpudding voorbijkomen en dacht … dit moet ik maken. Ik heb het toen ik jong was vaak gegeten. Er werd vroeger bij ons thuis een hele grote braadslede voor het hele gezin in de oven gezet en smullen maar. […]
Ik mocht van De Kleine Distilleerderij Zeewolde een heerlijke fles Cold Brewed Koffielikeur ontvangen. Deze is al heerlijk om zo te drinken, maar ook ontzettend lekker in deze ‘Irish Coffee’. Ik heb het daarom maar Irish Coffee uit Zeewolde genoemd. Ik heb voor deze lekkere warme dessertkoffie 3 koppen sterke espresso gezet. Dit is genoeg […]
In mijn blog De Kleine Distilleerderij Zeewolde kan je lezen dat er gin gemaakt wordt in ons dorp. En niet alleen lekkere gin komt daar uit de ketel, er wordt ook een serieus lekkere likeur gemaakt. En niet zomaar een, maar een Cold Brewed Koffielikeur. Ik heb de gin en de likeur verenigd in deze […]
Toen ik Gin & Tonic recepten wilde maken, werd ik door onze lokale slijter erop gewezen dat er gin in Zeewolde gemaakt wordt. In mijn blog De Kleine Distilleerderij Zeewolde kan je er alles over lezen. Het is een hele bijzondere gin, namelijk een Earl Grey Gin, gemaakt van o.a. Earl Grey thee. En dat […]
Deze bavette gemarineerd in harissa heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Het is voor mij een nieuwe manier om een steak te bereiden, maar het resultaat is wel een heerlijk sappig en mals stuk vlees met een speciale rookachtige ‘hout’ smaak. Na gebruik kan je de […]
Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]