Toen ik Gin & Tonic recepten wilde maken, werd ik door onze lokale slijter erop gewezen dat er gin in Zeewolde gemaakt wordt. In mijn blog De Kleine Distilleerderij Zeewolde kan je er alles over lezen. Het is een hele bijzondere gin, namelijk een Earl Grey Gin, gemaakt van o.a. Earl Grey thee. En dat proef je ook. Ja als je met deze bijzondere gin een G&T wilt gaan maken, moet je natuurlijk wel rekening houden met de smaak van de gin. Omdat ik Earl Grey thee goed vind samengaan met peer, gember en kaneel is het een Gin & Tonic met peer, gember en kaneel geworden. Een heerlijke combinatie, met de warme smaken van gember en kaneel. Een heerlijke G&T om in de herfst van te genieten!

 

Gin & Tonic met peer, gember en kaneel

 

Gin & Tonic

 

Ben jij ook zo gek op een gin en tonic cocktail? Wist je dat er wel duizend-en-één mogelijkheden om een lekkere Gin-Tonic te maken? Je denkt misschien hoe moeilijk kan dit nu zijn, je neem een gin en een tonic, giet dit in een glas en garneert het met ijsblokjes en een garnering. Maar zo simpel is het niet. Als je de juiste gin met de juiste tonic combineert en daarbij ook nog passende garneringen serveert, kan je de meest geweldige creaties maken en jouw gin en tonic naar een hoger niveau brengen.

 

Gin

 

Je hebt in principe vier gin smaken, dat is citrus, zoet, bloemig en kruidig.
Kies eerst jouw favoriete gin en dan zoeken wij daar een lekkere tonic die er goed bij past erbij.

 

Tonic

 

Ook met tonic kan je experimenteren. Er bestaan velen soorten tonics naast de klassieke en vertrouwde standaard tonic. Ook de tonic heb je in vier smaken, namelijk zoet, citrus, kruidig en bloemig. Maar welke gin past bij welke tonic?

Je kunt dit het beste handhaven:
Citrus & zoete gin gaat goed samen met neutrale tonics
Kruidige & citrus gin is lekker met aromatische tonics
Bloemige & kruidige gin gaat goed met neutrale tonics
Zoete & bloemige gin daar past fruitig en bloemige tonics goed bij

 

Garnering

 

Garnering kies je bij de smaken. Dit kan zijn verse kruiden zoals munt, koriander, rozemarijn, basilicum en dragon. Specerijen zoals steranijs, peper, jeneverbes, kaneel en steranijs.
Fruit zoals citroen, sinaasappel, peer, appel, etc.
Probeer wat jij het lekkerst vindt en ga lekker experimenteren!

 

Deze combinaties zijn ook lekker:

 

Gin Tonic met passiefruit en ananassap, Gin tonic met butterfly pea, Gin Tonic koffie, Mango en limoen Gin Tonic, Roze Gin Tonic met frambozen en munt, Gin Tonic met mandarijn en dragon en Gin & Tonic met bramen en munt.

 

 

Recept Gin & Tonic met peer, gember en kaneel: